NCVVO i UNICEF: Potpisan sporazum o razumijevanju

Prepoznavanje ključnih izazova i mogućnosti u obrazovnom sustavu

14 Srpanj 2023
Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Knežević Barišić/UNICEF

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović, prof. i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim se definiraju teme i ciljevi suradnje u narednom razdoblju. Suradnja se temelji na prepoznavanju ključnih izazova u području odgoja i obrazovanja s posebnim naglaskom na obrazovanje inojezičnih učenika upisanih u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Suradnja će obuhvatiti sljedeća područja:

  • Uspostava podataka o razini poznavanja hrvatskog jezika inojezičnih učenika upisanih u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.
  • Analiza podataka s ciljem identificiranja potreba učenika, odgojno-obrazovnih radnika i škola te razvijanje preporuka i strategija za poboljšanje programa i pedagoških pristupa.
  • Razvoj smjernica koje će podržavati odgojno-obrazovne radnike i škole u prilagodbi kurikuluma i planova kako bi bolje odgovorili na potrebe inojezičnih učenika u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj i podigli njihove obrazovne ishode.
  • Redovita komunikacija, konzultacije i izvještavanje tijekom suradnje dviju strana radi razmijene znanja i iskustava.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Ured UNICEF-a za Hrvatsku kroz suradnju će doprinijeti unapređenju obrazovnog sustava i jačanju prilika za kvalitetan odgoj i obrazovanje sve djece, posebice djece u nepovoljnom položaju.

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.