Nastavak suradnje Grada Splita i UNICEF-a

Potpisan Sporazum o suradnji

17 Ožujak 2022
Split potpisivanje sporazuma
Grad Split

Split, 17. ožujka 2022. – UNICEF i Grad Split potpisali su danas u splitskoj  Gradskoj upravi Sporazum o suradnji za razdoblje od 2022. do 2025. čime se nastavlja uspješna suradnja započeta 2015. godine. Sporazum su potpisali Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita, Ivica Karoglan, direktor tvrtke Čistoća Split i Tomislav Šuta, direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Split.

„Drago mi je što se ova suradnja Grada Splita i UNICEF-a nastavlja iz godine u godinu i što naši sugrađani imaju priliku sudjelovati u humanitarnoj misiji najveće svjetske organizacije koja brine o potrebama djece i mladih“,  kazao je gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

„Raduje nas nastavak dugogodišnje uspješne suradnje te bih iskoristila ovu priliku da zahvalim i Gradu i gradskim tvrtkama te svim građanima na podršci našim aktivnostima u Splitu i cijeloj Hrvatskoj. UNICEF u Splitu provodi brojne programe i aktivnosti za dobrobit djece i mladih te podrške obiteljima. Posebno bih istaknula program „Ima sreće za sve“ kroz koji podržavamo razvoj udomiteljstva na području cijele županije te UPSHIFT, UNICEF-ov program za mlade“, rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

U posljednje dvije godine, UNICEF je u Splitu provodio brojne programe za dobrobit djece, mladih i njihovih obitelji. Evo najvažnijih rezultata:

  • Kako bi što više djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi odrastalo u toplom, obiteljskom okružju, UNICEF je uložio 86.900 kuna u program podrške udomiteljima i promocije razvoja udomiteljstva „Ima sreće za sve!“ koji se provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb iz Splita.
  • U Splitsko-dalmatinskoj županiji održale su se dvije UPSHIFT radionice koje spajaju poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku u rješavanju izazova s kojima se mladi ljudi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. U programu UPSHIFT sudjelovalo je ukupno 15 timova, a 7 timova dobilo financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja. UNICEF je podržao razvoj projekata mladih s 90.000 kuna.
  • Obiteljski centar u Splitu uključen je u program vezan za djecu s problemima u ponašanju „Iskorak“.
  • Kako bi prijevremeno rođene djevojčice i dječaci dobili najbolju moguću skrb, osigurana je edukacija o upotrebi doniranog majčinog mlijeka iz Banke humanog mlijeka za zdravstvene djelatnike jedinice intenzivnog neonatalnog liječenja.

Kontakti za medije

Marina Knežević Barišić
Suradnica u odjelu komunikacija
UNICEF
Tel: 01 3031 641

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.