Grad Velika Gorica i UNICEF nastavit će uspješnu suradnju i u 2022. godini

Potpisan Sporazum o suradnji

10 Ožujak 2022
Dijete na terapiji
Inia Herenčić/UNICEF

Velika Gorica, 10. ožujka 2022. – Obnovom sporazuma o suradnji u 2022. godini nastavlja se uspješna suradnja Grada Velike Gorice, gradskih tvrtki VG Čistoća, VG Vodoopskrbe i VG Komunalac i UNICEF-a. Ugovor su potpisali Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće, Krunoslav Višić, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe i Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalac. Ova suradnja započela je početkom 2019. godine, a realizirana je upućivanjem zajedničkog poziva građanima Velike Gorice, korisnicima usluga gradskih komunalnih poduzeća da podrže UNICEF-ove programe za najugroženiju djecu.

 Povodom obnovljene suradnje velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar rekao je: "Briga o djeci u Velikoj Gorici naš je strateški interes što dokazuje činjenica da smo među gradovima s najvećim izdvajanjima u području obrazovanja. Suradnja i partnerstvo s UNICEF-om nastavak je zajedničkih nastojanja u zagovaranju, promociji i osvještavanju o važnosti dječjih prava, kako u zajednici u kojoj odrastaju, tako i u društvu općenito.“

„Zahvaljujem se svim građanima Velike Gorice na podršci UNICEF-ovim programima za dobrobit djevojčica i dječaka. Zahvaljujem i gradskim tvrtkama te Gradu Velikoj Gorici na nastavku uspješne suradnje i pružanju snažne potpore promicanju dječjih prava“, rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku prilikom potpisivanja novog sporazuma.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku kroz brojne programe brine i štiti prava djece u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Velikoj Gorici. U velikogoričkim dječjim vrtićima Ciciban, Velika Gorica, Lojtrica i Žirek, održavaju se besplatne radionice podrške roditeljima najmlađe djece „Rastimo zajedno“. U dječjem vrtiću Žirek održavaju se i radionice za podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno plus“. Riječ je o programu koji je UNICEF pokrenuo u sklopu kampanje „Prve tri su najvažnije“.

Kako bi obitelji u riziku dobile što bolju podršku, stručnjaci Centra za socijalnu skrb Velika Gorica sudjelovali su prošle godine u ciklusu edukacija za kvalitetno vođenje slučajeva i provedbu učinkovitih intervencija u radu s obiteljima u riziku.

Kontakti za medije

Marina Knežević Barišić
Suradnica u odjelu komunikacija
UNICEF
Tel: 01 3031 641

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.