Arena Centar, Tele2 i UNICEF podržavaju školovanje na daljinu

Osigurano 100 tableta i 500 SIM kartica za djecu iz ranjivih skupina

28 Travanj 2020
Tableti
MIlej/UNICEF

Zagreb, 28. travnja 2020. – Pandemija korona virusa školske je aktivnosti preselila u online okruženje, a novonastala situacija poseban je izazov za obitelji s djecom koja nemaju informatičku opremu i pristup internetu za pohađanje škole na daljinu. U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnerima UNICEF je osigurao nabavu tableta i SIM kartica za ranjive skupine djece kako bi podržao njihovo školovanje u okolnostima pandemije koronavirusa. Zahvaljujući podršci Arena Centra osigurano je 100 tableta u vrijednosti od 120.000 kuna za djecu romske nacionalne manjine koja nemaju opremu za sudjelovanje u nastavi na daljinu u Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Brodsko-posavskoj i Međimurskoj županiji. Uz podršku Tele2 osigurano je 500 SIM kartica s 22 GB internetskog prometa mjesečno za djecu koja nemaju pristup internetu iz 52 škole diljem Hrvatske za cijelo vrijeme trajanja nastave na daljinu.

 

 „U okolnostima izolacije zbog pandemije koronavirusa djeca iz ranjivih skupina izložena su povećanom riziku da ne usvoje školsko gradivo i da ga nikad više ne nadoknade, što može imati dugoročne posljedice na njihovo obrazovanje. Iznimno je važno da kao društvo, i u kriznim vremenima, posebnu pažnju pridajemo osiguravanju jednakih prilika za svako dijete. Zahvaljujem našim partnerima, Arena Centru i Tele2, koji su pomogli osigurati tablet računala i SIM kartice za djecu koja inače ne bi imala mogućnost sudjelovanja u nastavi na daljinu. Izazovna vremena traže zajedništvo, te je ova donacija pokazatelj kako zajedno možemo napraviti promjene nabolje u životu djece kojima je potrebna dodatna podrška“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Uz nabavu opreme za praćenje nastave, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, UNICEF provodi i druge aktivnosti podrške obrazovanju u Hrvatskoj u okolnostima pandemije koronavirusa, među kojima su:

 

Ulaganja UNICEF-a i partnera za podršku obrazovanju predstavljaju dugoročan doprinos kvaliteti školovanja djece u Hrvatskoj. 

 

UNICEF u sklopu nacionalne kampanje „Zajedno protiv koronavirusa“ s donatorima osigurava pomoć za najranjiviju djecu i obitelji u Hrvatskoj, a donacijom UNICEF-u možete podržati:

  • unaprjeđenje školovanja na daljinu
  • pružanje psihosocijalne pomoći za najranjiviju djecu i njihove obitelji
  • nabavu respiratora, koncentratora kisika i druge prioritetne medicinske opreme
  • nabavu zaštitne opreme za zdravstvene radnike i druge stručnjake koji pomažu djeci i obiteljima
  • nabavu sredstava za dezinfekciju i higijenskih potrepština
  • zaštitu djece od nasilja na internetu te negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti

 

Donirati možete:

  • uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524 
    poziv na broj 2063-989

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.