Kutak za roditelje

Odgovori na najčešća pitanja, savjeti, informacije i ideje za roditelje

dječak se igra
MIlej/UNICEF

Preporučene mjere socijalne izolacije daju najbolje rezultate u borbi protiv pandemije, no donose i veliku promjenu u svakodnevici obitelji. U ovim izazovnim danima kada djeca ne idu u vrtić ili školu, a mnogi roditelji rade od kuće, obitelji se susreću s brojnim pitanjima i izazovima.

 

UNICEF je, u suradnji sa stručnjacima, pripremio brojne materijale i smjernice koje mogu pomoći roditeljima u prilagođavanju novoj svakodnevici, organiziranju dana tako da u njemu budu sadržani vrijeme za učenje i vrijeme za igru, samostalnu i onu s roditeljima. Stranica se redovito nadopunjava, a trenutno možete pronaći sljedeće ideje, savjete i blogove mladih:
Dječak se igra
MIlej/UNICEF

UNICEF poziva roditelje da se uključe u izazov na društvenim mrežama te podijele svoje ideje za učenje i igru kod kuće uz korištenje hashtagova #SkolaOdDoma i #VrticOdDoma te na taj način pomognu drugim roditeljima sa svojim kreativnim idejama.

UNICEF je pripremio i odgovore na često postavljana pitanja, ona općenita, zatim o zdravlju majki, novorođenčadi i adolescenata te o prehrani dojenčadi i male djece u kontekstu pandemije
Nikada prije nismo imali toliko brz i jednostavan pristup ogromnoj količini informacija, što nam omogućuje da najnovije vijesti saznamo praktički odmah, bez obzira na mjesto i vrijeme. Ipak, s pristupačnošću povećala se i opasnost od širenja lažnih vijesti i dezinformacija, čemu posebno svjedočimo kada su u pitanju veliki i važni događaji, kao što su epidemije. 
Na portalu UNICEF-a i Agencije za elektroničke medije Medijskapismenost.hr pronađite brojne sadržaje koji će djeci i vama pomoći da razvijete vještine medijske pismenosti i budete sigurniji na Internetu. 
Nadamo se da će ovi savjeti i ideje pomoći obiteljima da prebrode izazovno razdoblje izolacije i iskoriste vrijeme koje kao obitelj provode zajedno za dodatno zbližavanje.
 

 

 

KORONAVIRUS UTJEČE NA SVAKOGA OD NAS! 

 

Zajedništvo i solidarnost potrebni su nam više nego ikada kako bismo zaustavili širenje pandemije. Pridružite nam se i vi!

 

Donirajte za nabavku zaštitne i medicinske opreme te zaštitu djece i obitelji u Hrvatskoj!

 

Donirajte OVDJE!