Škole zajedništva - priručnik za integraciju učenika i učenica iz Ukrajine u srednje škole

Priručnik za srednje škole

Istaknuto

UNICEF u suradnji s Forumom za slobodu odgoja, a pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje provodi se projekt „Škole zajedništva / Школи спільнот: integracija učenica i učenika iz Ukrajine“. Cilj ovog projekta je podržati škole i odgojno-obrazovne djelatnike širom Hrvatske u inkluziji raseljenih ukrajinskih učenica i učenika u hrvatski odgojno-obrazovni proces.

U tu svrhu izrađeno je istraživanje o potrebama škola pri inkluziji raseljenih ukrajinskih učenica i učenika i razvijeni su priručnici za odgojno-obrazovne djelatnike u osnovnim i srednjim školama.

Priručnici za osnovne i srednje škole pružaju pregled zakonsko-administrativnog okvira školovanja učenika i učenica raseljenih iz Ukrajine te se detaljno bave smjernicama u područjima sporazumijevanja i jezika, socijalizacije i odnosa, poučavanja i vrednovanja, mentalnog zdravlja raseljenih učenika i učenica te brigom o mentalnom zdravlju učitelja/ica i pomagača.

Dodatak u oba priručnika su  nastavni materijali koji se sastoje od pet nastavnih priprema osmišljenih s ciljem što kvalitetnije integracije učenika i učenica iz Ukrajine. Nastavne pripreme sadrže i dvojezične radne listove koji omogućavaju aktivnije uključivanje raseljenih učenika.

Više informacija o projektu „Škole zajedništva / Школи спільнот“, uključujući video predavanja te prijave na uživo edukacije možete pronaći ovdje.

Naslovnica publikacije
Izdavač
UNICEF i Forum za slobodu odgoja
Datum objave
Jezici
Hrvatski