УНИЦЕФ стартира дългосрочна инициатива за набиране на средства „Шампиони за децата“

Екипите „Шампиони за децата“ ще са на ключови локации в столицата

УНИЦЕФ
Момичета от екипите "Шампиони за децата"
UNICEF/2018

Лого на инициативата за набиране на средства „Шампиони за децата“

Като част от своята дългосрочна програма за редовно дарителство „БЛАГОДЕТЕЛ“, през ноември 2018 г. УНИЦЕФ в България стартира инициатива за набиране на средства чрез директна комуникация (Face-to-Face) на различни публични места в гр. София.

Инициативата се изпълнява от екипите „Шампиони за децата“, които ще са позиционирани на ключови локации в столицата – площади, градски градини и паркове, търговски и бизнес центрове, както и на събития.

От екипите „Шампиони за децата“ може да научите повече за настоящите кампании и програми на УНИЦЕФ в България, за резултатите, които сме постигнали през последните години с подкрепата на хиляди Благодетели от цялата страна, както и да разберете как да се присъедините към голямото семейство на УНИЦЕФ в България чрез редовни дарения към организацията.

Екипите на УНИЦЕФ ще призовават минувачите да подкрепят работата на УНИЦЕФ за най-уязвимите деца в България с месечни дарения чрез SMS. Набирането на средства се осъществява единствено чрез мобилен телефон и не се допуска събиране на дарения в брой.

Момиче от екипите "Шампиони за децата" на УНИЦЕФ

КАК ДА РАЗПОЗНАЕТЕ „ШАМПИОНИТЕ ЗА ДЕЦАТА“

Шампионите за децата са позитивни и вдъхновяващи личности, готови да ви разкажат за работата на УНИЦЕФ за децата в България.

Те се отличават с брандирани екипи с логото на организацията и на „Шампиони за децата“, винаги носят бадж за идентификация и контакти на УНИЦЕФ.

В отношенията си с дарителите, те се ръководят от етичен кодекс и ценностите на организацията - почтеност, уважение и отговорност и отчетност.

Краткият номер 1021, на който могат да се правят дарения

КАК ДА СТАНETE БЛАГОДЕТЕЛ

Всеки желаещ може да се присъедини към Благодетелите на УНИЦЕФ с автоматични месечни дарения от 10 лева през мобилния си телефон, като изпрати SMS с текст 2Х5 към номер 1021.

Всеки месец на датата на първоначалната си регистрация дарителят ще получава две благодарствени съобщения за двете си дарения от 5 лева към УНИЦЕФ от 1021.

Дарителят запазва пълен контрол върху даренията си и има възможност да смени сумата или да прекрати да дарява по всяко време, като изпрати безплатен SMS с буква S или STOP на 1021.

ДДС и такси не се дължат за абонати на всички мобилни оператори. Общи условия на програма БЛАГОДЕТЕЛ можете да откриете тук.

Информация за други начини, по които можете да ни подкрепите и данъчни облекчения за дарение, можете да намерите тук.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За повече информация и данъчни облекчения, моля свържeте се с отдела по фондонабиране на УНИЦЕФ в България на 02/ 96 96 208; 02/ 96 96 204 или на ppetkova@unicef.org; dkrasteva@unicef.org.