Unilever България и УНИЦЕФ в защита на децата и семействата в ситуацията на COVID-19

Компанията осигурява 5420 дезинфектиращи продукта, с които ще се отговори на нуждите на медицински центрове и социални услуги в четири области на страната

11 Септември 2020
UNILEVER
UNICEF Bulgaria/2020

УНИЦЕФ, заедно с партньорите си – общини, бизнес и граждански организации, продължава да подкрепя децата и семействата, особено най-уязвимите от тях, засегнати от пандемията от COVID-19.

Добрата хигиена е най-добрата практика, нужна за спиране на разпространението на вируса. Затова УНИЦЕФ България обединява сили с Unilever България и осигурява 5420 дезинфектиращи продукта на стойност над 23 000 лева, с които ще се отговори на нуждите на медицински центрове и социални услуги в четири области на страната.

Дарението достига до 55 социални услуги в общността, включително от резидентен тип, в три области на страната – Сливен, Шумен и Монтана, като включва 12 общини: Котел, Нова Загора, Сливен; Велики Преслав, Венец, Каспичан, Нови пазар, Шумен; Берковица, Георги Дамяново, Лом, Монтана.

Болничните заведения, които ще бъдат подкрепени в поддържането на безопасна среда са МЦ "Д-р Г.В.Миркович" ЕООД към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД – Сливен, “Медицински център МБАЛ-Шумен“ ЕООД към МБАЛ АД – Шумен, МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД – Монтана и АГ болница „Шейново“ – София.

Unilever България се ангажира с каузите на организацията, ставайки част от програмата за редовни корпоративни дарения на УНИЦЕФ в България „Компания БЛАГОДЕТЕЛ“ – категория злато. Глобалното партньорството между Unilever и УНИЦЕФ стартира официално през 2012 г. В световен мащаб УНИЦЕФ си сътрудничи с няколко отделни бранда на Unilever, за да помогне за пълноценното развитие на повече деца.

Вижте как може да помогнете и вие тук.

*УНИЦЕФ не се ангажира и не препоръчва конкретни марки, продукти и услуги. 

Контакт за медии

Деница Делвил
Директор Kомуникации
УНИЦЕФ България
Тел.: +359 2 96 96 207

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.