COVID-19: Представителят на УНИЦЕФ в България изразява солидарност с българския народ

Дълбоко съм убедена, че ще преодолеем тази критична ситуация, заявява д-р Джейн Муита

23 Март 2020
д-р Джейн Муита посети децата от Сливен в създаден с подкрепата на УНИЦЕФ център
UNICEF Bulgaria/2018

София, 23 март 2020 г. – Дни след като разпространението на COVID-19 беше обявено за пандемия, броят на случаите в света продължава да расте. България също не беше пощадена от пандемията. Сред потвърдените случаи има и деца, а много семейства и деца са объркани и изплашени.

От името на УНИЦЕФ изразявам нашата солидарност с българския народ. Искам също да изкажа дълбоката ни благодарност към всички онези, които усилено се борят, за да защитят хората и да спасяват животи!

Напълно подкрепяме предприетите от правителството мерки и призоваваме хората да ги спазват. УНИЦЕФ, Световната здравна организация и останалите агенции на ООН подкрепят правителството в усилията срещу разпространението на COVID-19.  

Всички говорят за заболяването от коронавирус и навсякъде, където се огледаме, има информация за болестта. Разпространението на важни здравни послания е от съществено значение в този момент. В УНИЦЕФ работим усилено, за да споделяме достоверна информация и да се борим с митовете и невярната информация. Ситуацията е нова за всички нас, затова предоставянето на подходяща информация на родители, деца, младежи, бременни и кърмещи жени, както и учители, е от огромно значение. За тази цел ние непрекъснато работим със световни здравни експерти. Информацията, която предоставяме и на която може да се доверите, се основава на последните научни данни.

В тези тежки времена всеки може да помогне – като спазва мерките и така се грижи за собственото си здраве и за здравето на останалите; като споделя информация от надеждни източници като УНИЦЕФ и СЗО. Призоваваме тези, които могат и искат да подкрепят финансово усилията на правителството, да направят дарения към Министерството на здравеопазването и Българския червен кръст.

Дълбоко съм убедена, че ще преодолеем тази критична ситуация. Но за да го направим, трябва да бъдем заедно! Всеки трябва да покаже най-добрата си страна – на солидарност, подкрепа и грижа! Обединени, ще излезем от тези времена на изпитания по-силни, по-добри и по-мъдри!

Контакт за медии

Деница Делвил
Директор Kомуникации
УНИЦЕФ България
Тел.: +359 2 96 96 207

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.