Хенкел заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на всяко дете

14 Май 2020
Хенкел заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на всяко дете
UNICEF Bulgaria/2020

Радваме се да съобщим, че Хенкел България става част от програмата за редовни корпоративни дарения на УНИЦЕФ в България „Компания БЛАГОДЕТЕЛ“ - категория злато.

В настоящата ситуация на световна пандемия младите хора и децата изглеждат по-малко засегнати от прякото въздействие на коронавируса (COVID-19), но вторичните въздействия върху децата са безпрецедентни. Нарушенията в нормалното функциониране на обществото оказват тежко въздействие върху тях – върху безопасността, благосъстоянието и бъдещето им. Децата от най-уязвимите групи са изложени на още по-голям риск от злоупотреба и насилие, социално изключване, липса на достъп до образование и здравни услуги. В тези трудни времена подкрепата от надеждни и ценни партньори и дарители като Хенкел България е от решаващо значение за работата и усилията на УНИЦЕФ хиляди момичета и момчета, включително и най-уязвимите, да са здрави и в безопасност.

Редовно миене на ръцете и добра хигиена е най-добрата практика, нужна за спиране на разпространението на COVID-19. Много деца и семейства обаче нямат достъп до основни хигиенни ресурси.

Благодарение на Хенкел България осигуряваме на над 800 деца и семейства в областите Монтана и Сливен основни хигиенни продукти като сапун и перилни препарати на стойност 31 191 лева.

Разчитаме на нашите дарители и партньори да подкрепят работата ни, защото само заедно можем да преодолеем изпитанията. Нека не позволяваме децата да се превърнат в скритите жертви на пандемията.

Вижте как може да помогнете и вие тук.

*УНИЦЕФ не се ангажира и не препоръчва конкретни марки, продукти и услуги. 

 

Контакт за медии

Деница Делвил
Директор Kомуникации
УНИЦЕФ България
Тел.: +359 2 96 96 207

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.