УНИЦЕФ България на посещение в Пловдив

Български екип на световната организация пристига в града, за да разкаже за актуалната им кауза, свързана с подкрепа на невербалните деца

10 Май 2021
Български екип на световната организация пристига в града, за да разкаже за актуалната им кауза, свързана с подкрепа на невербалните деца
UNICEF Bulgaria/2021

Ако винаги сте искали да помагате на деца, които се нуждаят от подкрепа, но досега не сте знаели как, може да научите в седмицата от 10-и до 16-и май 2021 г. Това е периодът, в който екипът „Шампиони за децата“ към УНИЦЕФ България пристига в Пловдив, за да разкаже на всеки, който иска да се включи в благородни каузи, как точно може да го направи.

Проектите, които УНИЦЕФ България развива и подпомага в страната, са много, но мисията е една – да подкрепи всички деца да са здрави, образовани, защитени от насилие, дискриминация и бедност. Една от каузите е да се окаже подкрепа на невербалните деца да общуват пълноценно. Близо 70% от учителите не са запознати с високотехнологичните средства, които могат да им помогнат в работата им с деца със специални потребности, а едва 10% ги използват в практиката си. Междувременно 15 000 деца имат нужда от подкрепа!

През цялата седмица Шампионите на УНИЦЕФ ще бъдат разположени на ключови локации в града, сред които Мол „Марково тепе“, Цар Симеоновата градина, Гребна база, парк Лаута, парк Елит, както и Капана, Небет тепе, Съборна и главната улица „Княз Александър I“. Всички, които искат да зададат своите въпроси към Шампионите на УНИЦЕФ, могат да ги разпознаят по брандираните облекла, баджовете, широките усмивки и ентусиазма им.

Очакваме Ви!

 

Контакт за медии

Красимира Антимова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ България
Тел.: +359 882 344 553

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.