Световният ден на детето ще бъде отбелязан с глобалната инициатива Go Blue

В България НДК ще бъде осветен в синьо в подкрепа правата на децата

20 Ноември 2018
Екипът на УНИЦЕФ в България е облечен в синьо по повод Световния ден на детето
UNICEF Bulgaria/2018/Lili Yotova

На 20 ноември, годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, традиционно отбелязваме Световния ден на детето. В глобален план УНИЦЕФ лансира инициативата Go Blue в подкрепа правата на децата. 

В България, глобалният призив #GoBlue достигна до десетки български и международни организации. Компании от различни браншове вече заявиха, че ще отбележат Световния ден на детето, като ангажират служителите, клиентите и партньорите си в обща мисия – да осигурим по-добро бъдеще за децата в България и по света. В инициативата ще се включат още детски градини и училища, които ще реализират серия от тематични активности както онлайн, така и на място в класните стаи и пространствата за игра.

Ключови сгради в различни държави ще се включат в инициативата. НДК, наред с Емпайър Стейт Билдинг, Тадж Махал, операта в Сидни и много други, ще бъде осветен в синьо между 18:00 и 22:00 часа в подкрепа на каузата за правата на децата.

Нашите цели:

> Да насочим общественото внимание към правата и нуждите на децата в България и по света.

> Да въвлечем още хора, организации и правителства в мисията ни в подкрепа на децата, с фокус върху най-уязвимите момичета и момчета.

> Да чуем гласа на децата и младежите в ролята им на активни участници при вземането на решения.

Призивът ни е на този ден всеки да „стане“ син и така заедно да подкрепим гарантирането на правата за ВСЯКО ДЕТЕ – на работното място или в социалните мрежи със снимки и #GoBlue.

Нека всички заедно станем част от общото глобално послание към световните лидери да поставят децата и техните права в центъра на своята дейност.  

Десетки наши партньори – НДК, компании, организации, училища, детски градини, бяха с нас и подкрепиха правата на децата. Снимки може да видите тук. 

Контакт за медии

Деница Каменова

Директор Kомуникации

УНИЦЕФ България

Тел.: +359 2 96 96 207

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.