Представителят на УНИЦЕФ в България се срещна с негово Светейшество патриарх Неофит

Поводът бе годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето.

25 Септември 2019
Д-р Джейн Муита се срещна с патриарха на България
UNICEF Bulgaria/2019

Представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита и негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещнаха днес.

Поводът бе годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето. Д-р Муита представи работата на УНИЦЕФ в България. Представителят на УНИЦЕФ и Българският патриарх обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете институции.

УНИЦЕФ признава изключителната роля, която семействата и общностите, в това число и религиозните, имат за осигуряването на щастливо детство за много деца, заяви д-р Муита. „Тази година светът отбеляза 30 години от ратифицирането на Конвенцията на ООН за правата на детето и акцентира върху забележителните резултати, постигнати за децата по света. Днес все повече деца оцеляват, повече деца ходят на училище и все по-малко живеят в бедност. България е постигнала забележителен напредък  в посока реформиране на системата за закрила на детето и гарантиране правата на всяко дете на живот в семейна среда.“, добави д-р Муита.

„Грижата за децата е много важна за нас и винаги е стояла на дневен ред в нашия обществен и църковен живот“, заяви патриарх Неофит.

УНИЦЕФ и БПЦ изразиха желанието си да си партнират в подкрепа на родителите и младите хора да се развиват в среда, която ги подкрепя да разгърнат пълния си потенциал.

Контакт за медии

Деница Делвил

Директор Kомуникации

УНИЦЕФ България

Тел.: +359 2 96 96 207

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.