Представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн се срещна с Министър Демерджиев

Двамата обсъдиха сътрудничеството между МВР и УНИЦЕФ

30 Март 2023
Министър Демерджиев се срещна с представителя на УНИЦЕФ Кристина де Бройн
Министерство на вътрешните работи
Blocks
Министър Демерджиев се срещна с представителя на УНИЦЕФ Кристина де Бройн
Министерство на вътрешните работи

София, 30 март. Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с представителя на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн.

Двамата дадоха висока оценка за сътрудничеството между МВР и УНИЦЕФ, както и на подписания преди няколко години Меморандум за разбирателство. Министър Демерджиев и Кристина де Бройн потвърдиха готовността за продължаване на Меморандума за периода на новата програма на УНИЦЕФ 2023 – 2027 г. и изготвяне на нов План за действие за неговото прилагане в периода 2023 – 2024 г.

Ключови теми на срещата бяха превенцията и реакцията на домашното насилие, подкрепата за децата в риск, он-лайн закрилата както и мигрантската криза и по-конкретно – подкрепата за деца бежанци, включително за непридружените и разделени от семействата си деца.

„Има много каузи, по които сме естествени партньори и оценявам високо съвместната ни работа до тук и гледам напред към продължаването й“, заяви министър Демерджиев.

„ УНИЦЕФ цени високо многостранното си партньорство с МВР и потвърждава ангажимента си да продължи да подкрепя Министерството и всички негови структури за укрепване на капацитета на системата за закрила и специалистите, работещи с деца и семейства, да предоставят навременна, ефективна и интегрирана подкрепа “, заяви от своя страна Кристина де Бройн.

Двамата обсъдиха и кризата, предизвикана от земетресенията в Турция и Сирия, както и бързата реакция на България при оказване на съдействие и помощ на Южната ни съседка. Министър Демерджиев посочи, че страната ни е била една от първите държави в ЕС, поставила въпроса за оказване на подкрепа и на Сирия.

Министър Демерджиев се срещна с представителя на УНИЦЕФ Кристина де Бройн
UNICEF Bulgaria/2023

Контакт за медии

Боряна Гидикова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ в България
Тел.: +359 893 52 52 40

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.