Над 60 000 души подкрепиха каузите на УНИЦЕФ след втората вечер на “Като две капки вода за всяко дете”

Във втората вечер бе подкрепена каузата „Глас за всяко дете“

14 Февруари 2023
Kато две капки вода за всяко дете - 13 Фефруари 2023 г.
UNICEF Bulgaria/2023/Yotova
Blocks
Финалистите в Като две капки вода за всяко дете Деси Слава и Елена
NOVA/Красена Ангелова

14 февруари 2023, гр. София. Нови осем дуетни имитации развълнуваха публиката във втората вечер на благотворителната инициатива на УНИЦЕФ и Нова Броудкастинг Груп - “Като две капки вода за всяко дете”. Над 60 000 еднократни и месечни дарители подкрепиха каузите на УНИЦЕФ - “Зона ЗаКрила” и “Глас за всяко дете“. Каузата „Глас за всяко дете“ ще помогне на невербалните деца в България  да се изразяват, да общуват и да учат. Със събраните средства УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1500 учители, специалисти и родители от цялата страна да използват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board.

И през втората вечер, посветена на децата, които имат затруднения с общуването, зрителският интерес към благотворителния спектакъл остава висок, като финалът му е проследен от над 40% от всички хора, гледащи телевизия по това време. Победата с най-много събрани гласове грабнаха ДесиСлава и Елена Василева, които докоснаха публиката с превъплъщението си в образа на Ищар и песента „Horchat hai caliptus“. Двете развълнуваха и журито на формата, а в края на шоуто Елена сподели, че е щастлива от победата най-вече заради средствата, които са събрани в помощ на каузата “Глас за всяко то дете”.

Второто благотворително шоу започна с изпълнение на народни танци от ученици от Националното училище за танцово изкуство. Веднага след това водещите Ани Салич, Герасим Георгиев-Геро и Димитър Рачков посрещнаха и първите изпълнители на сцената – дуетът на Виктория Терзийска и Алина Данчева. Следващите представяния също изправиха публиката на крака. Журито в състав Илиана Раева, Николай Дойнов, Веско Ешкенази и Маги Халваджиян не скри вълнението си след музикалните и имитаторски спектакли и на ДесиСлава и Елена Василева, Тити Папазов и Васил Кънев, Маги Джанаварова и Богомила Янева, Калин Врачански и Александър Марков, Краси Радков и Георги, Ненчо Балабанов и Георги Димкин, Люси Дяковска и Елизабет Кирова.

Тази вечер в 20:00 ч. по NOVA предстои финалът на благотворителния мини сезон „Като две капки вода за всяко дете“, който ще бъде посветен на каузата, насочена към най-малките деца до 3 години– „Най-добър старт за всяко дете“. Целта е да бъде обърнато внимание както на физическото здраве, така и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете, защото колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.
 

Контакт за медии

Боряна Гидикова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ в България
Тел.: +359 893 52 52 40

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.