Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 279 718 лева за училище без насилие и тормоз

УНИЦЕФ благодари на клиентите и служителите на компанията за щедростта и ангажираността при реализирането на кампанията

05 Януари 2023
Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 279 718 лева за училище без насилие и тормоз
UNICEF Bulgaria/2023

5 януари 2023 г., София: 279 718 лева бяха дарени от клиентите на всички 45 супермаркета ФАНТАСТИКО в периода 1 декември 2022 г. - 4 януари 2023 г. в рамките на кампанията „Подкрепи отбора на бъдещето – Децата на България. Стъпки заедно към училище без насилие“. За изключително високия резултат на кампанията много важна роля имат и над 700-те касиери в супермаркетите, които се включиха всеотдайно в общата кауза на УНИЦЕФ и ФАНТАСТИКО за сигурна училищна среда и превенция на тормоза и насилието в училище.

Събраните средства ще подкрепят качественото разрастване на дългосрочната програма на УНИЦЕФ „Стъпки заедно към училище без насилие“, която се изпълнява съвместно с Министерството на образованието и науката, с активното участие на цялата училищна общност, надграждайки добрите практики и съществуващия опит в страната, като целта е в следващите 2 години да обхванем още 200 училища с 1000 учители и 20 000 деца.

До този момент по програмата „Стъпки заедно“ близо 3000 ученици от 1-12 клас взеха участие в работилници за развиване на социално-емоционални умения (управляване на емоциите, разрешаване междуличностни проблеми и др.), като част от учениците преминаха специално обучение за „миротворци“, за да помагат на свои връстници. В допълнение над 160 педагогически специалисти бяха обучени за прилагане на възстановителни подходи в училище, като бяха подкрепени и с тренинги за превенция на професионалното прегаряне. По програмата бяха проведени и обучения, насочени към системна работа за подобряване на взаимодействието с всички родители, включително работа с отделни родители при кризисна ситуация, като общо над 500 родители се включиха в тематични родителски срещи и общностни събития.

„Огромно благодаря на служителите и клиентите на ФАНТАСТИКО, които припознаха и подкрепиха работата ни за сигурна училищна среда и превенция на тормоза и насилието в училище. Насилието в училище е една от причините за намаляване на посещаемостта и понижаване на академичните постижения. Вярваме, че стъпка по стъпка и с обединени сили можем да постигнем положителна промяна за децата, която ще има дълготраен ефект върху общностите и обществото като цяло.“, заяви Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

„За ефективна превенция на насилието сред децата са нужни дългосрочни и устойчиви усилия. Благодаря на клиентите и екипа на ФАНТАСТИКО за подкрепата, както и на УНИЦЕФ за ангажираността по тази толкова съществена тема.“, заяви Светослав Гаврилов, изпълнителен директор на търговската верига.

 

За Търговска верига ФАНТАСТИКО 
Търговска верига ФАНТАСТИКО е българска семейна компания, основана през 1991 г. Компанията управлява 45 супермаркета и е работодател на над 3000 служители.  Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата е сред водещите компании за продажба на бързооборотни стоки. Компанията е силно ангажирана с различни социални каузи в областта на образованието, здравеопазването, културата, уязвими деца и възрастни.

Контакт за медии

Боряна Гидикова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ в България
Тел.: +359 893 52 52 40
Борислав Стоичков
Специалист „Комуникация Партньорства“
УНИЦЕФ България
Тел.: (+359) 887 303 175

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.