Д-р Джейн Муита: „Винаги е много удовлетворяващо да работим със страна, която има същите убеждения за правата на децата като нашите“

03 Октомври 2018
Д-р Джейн Муита на среща с министър Екатерина Захариева
Ministry of foreign affairs

Благодаря за чудесното сътрудничество, винаги е много удовлетворяващо да работим със страна, която има същите убеждения за правата на децата като нашите

 Д-р Джейн Муита,  представител на
УНИЦЕФ в България

На 2-ри октомври д-р Муита се срещна с министър Екатерина Захариева, вицепремиер, отговарящ за реформата в правосъдието и министър на външните работи на България.

Представителят на УНИЦЕФ подчерта забележителния успех, който България е постигнала за реализацията на правата на децата. Активната роля на страната за популяризиране на детските права в международен план - като съосновател на групата „Приятели на децата“ и Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН (ЦУР), както и решението на българското правителство да включи въпросите, касаещи децата в приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС - също са високо оценени от УНИЦЕФ. Чрез новото партньорство за страната, което започна тази година, УНИЦЕФ ще продължи да подкрепя българското правителство в усилията за справяне с оставащите предизвикателства и да допринася за постигането на ЦУР.

Контакт за медии

Деница Каменова

Директор Kомуникации

УНИЦЕФ България

Тел.: +359 2 96 96 207

ЗА УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.

Следвай ни във FacebookTwitter и Instagram.