УНИЦЕФ организира специален форум, посветен на живота и бизнеса с кауза

Първото издание на ежегодното събитие „GIVE 2 GROW“ по инициатива на Детския фонд на ООН се проведе изцяло онлайн на 11 декември 2020

УНИЦЕФ
Give to grow 2020
UNICEF Bulgaria/2020
27 Ноември 2020

Специален гост на събитието ще бъде Стивън  Шедлетски от екипа на световноизвестния мотивационен автор Саймън Синек, съвтор на книгата „Find your WHY“

София, 27 ноември 2020 г. В момент, когато светът се учи на солидарност и подкрепа, заради продължаващата вече близо година глобална пандемия, УНИЦЕФ подава ръка на бизнес лидерите да намерят и използват своята мисия и кауза с цел не просто да оцелеят по време на криза, а да развият и разраснат както бизнеса, така и екипите и хората. На 11 декември тази година УНИЦЕФ ще проведе първото издание на ежегодния форум „GIVE 2 GROW“ - едно по-различно събитие, което ще зареди с идеи и позитивна енергия изправените пред много предизвикателства бизнес лидери.

„GIVE 2 GROW“ е специално виртуално събитие, разработено от УНИЦЕФ за бизнес лидери на успешни и бързо развиващи се компании, което ще даде възможност за обмяна на знания, идеи и създаване на нови контакти със съмишленици. Според Deloitte Insights бизнесите с кауза и мисия завоюват по-висок пазарен дял и растат средно три пъти по-бързо от своите конкуренти, като същевременно постигат по-висока удовлетвореност на служителите и клиентите", а  Global Purpose Index показва, че 85% от бизнесите с кауза и мисия имат положителен ръст, а при 42% от тези без кауза има спад в приходите.

Участниците ще имат шанс да видят и чуят изключително вдъхновяващи личности, бизнеси и истории, както и практически идеи и съвети как да работят и живеят с мисия и кауза.  Основните теми, които ще се обсъдят са:

  • Как расте един бизнес и защо бизнесите с мисия и кауза са по-успешни
  • Как да създаваме по-добри екипи и защо служителите на бизнесите с мисия и кауза са по-ангажирани и успешни
  • Как да израснем в личностен план и защо хората, които умеят да дават, са по-добри лидери, по-успели и по-щастливи

Сред участниците в програмата на „GIVE 2 GROW“ освен вдъхновяващият Стивън Шедлетски, са и бизнес лидери от водещи глобални и локални компании, специалисти по личностно и екипно развитие и др., които ще споделят опит и истории за ползите от създаване и развитие на бизнеси, екипи и живот с кауза. Вижте всички говорители тук.

Това, което ни прави нас хората толкова могъщи създания е, че ние можем да постигнем напредък и да оставим своята следа. Когато намерим своето призвание, своето ЗАЩО, ние откриваме това, за което ни е грижа и за което бихме допринесли със своя личен пример. Въздействието, което бихме могли да дадем на обществото, когато имаме допирна точка между личните ни възгледи за живота и нашата кариера, е безкрайно.

коментира Стивън Шедлетски.

UNICEF Bulgaria/2020

Събитието ще даде възможност на участниците на практика да преживеят това, за което ще се говори, а именно емоцията да дариш, да станеш част от смислена и важна кауза. За целта всяка платена регистрация ще бъде едно дарение за програмата за приобщаващо образование на УНИЦЕФ България за по-достъпно и пълноценно образование за децата със специални потребности.   

Бизнесът винаги е бил част от историята на УНИЦЕФ. Бизнес секторът играе решаваща роля за способността на УНИЦЕФ да постига резултати за децата, както чрез набиране на жизненоважно финансиране, така и чрез подкрепа на застъпничеството и реализирането на правата на детето. Да, в УНИЦЕФ виждаме бизнеса като нещо повече от дарител. Той също така би могъл да предоставя идеи, продукти, иновации, пазарен достъп, научноизследователска и развойна дейност и експертиза в подкрепа и подобряване на живота на децата и младите хора. Този GIVE2GROW форум е възможност да чуем от бизнес лидери от водещи глобални и локлани компании за това как тяхната работа подобрява живота на децата и как можем да обединим силите си в ключови области, за да постигнем още повече резултати заедно 

- сподели д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

Регистрацията за събитието вече е отворена, като цената на дигитален билет (1 билет = 1 дарение) е 70 лв. (без ДДС). Информацията за събитието се обновява непрекъснато и може да се следи тук: www.give2grow.bg

Форумът „GIVE 2 GROW“ e подходящ за бизнес лидери (C-suite и мениджъри), предприемачи, HR професионалисти, PR и маркетинг професионалисти, консултанти, НПО.

Събитието се организира с медийната подкрепа на

Капитал и Дневник