Стартира седмото издание на ИКЕА „Вълшебен конкурс“

Конкурсът е част от кампанията „Ела да играем“ и подкрепя правото на всички деца по света да играят и да се развиват

ИКЕА
 Стартира седмото издание на ИКЕА „Вълшебен конкурс“
IKEA
02 Ноември 2020

ИКЕА обяви старта на ежегодния конкурс за детска рисунка, чрез който въображаемите приятели на малките художници могат да „оживеят“ в плюш колекцията SAGOSKATT. „Вълшебен конкурс 7“ е част от глобалната кампания „Ела да играем“, насочена към деца и възрастни, която стимулира творчеството чрез повече забавления и игри в ежедневието ни.

Всяко дете от 1 до 12 г. може да се включи с рисунка на своя въображаем приятел от 1-22 ноември на сайта ikeaplay.bg. Трима от малките творци, събрали най-много гласове на сайта, и още 12, избрани от специално жури, ще бъдат финалистите от страната ни. Техните рисунки ще бъдат изпратени в ИКЕА Швеция, където измежду участници от целия свят, шест героя ще бъдат произведени като плюшени играчки и ще бъдат налични през следващата година във всички магазини на ИКЕА в цял свят.

Тази година в журито ще се включат Богдана Трифонова – радио и телевизионен водещ, Александра Димитрова– художник-дизайнер и педагог в детски научен център „Музейко“, д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България и Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

Шестте въображаеми герои-победители от миналогодишния конкурс са вече произведени и са част от колекцията плюшени играчки SAGOSKATT. Традиционен партньор на кампанията в България ще е УНИЦЕФ, а всички приходи от продажбите на играчките ще отидат в полза на програмата срещу насилието в училище „Стъпки заедно“.

„Кампанията „Ела да играем“ не е просто краткотраен проект на ИКЕА, а целогодишно движение, зад което заставаме от години. Чрез нея ние целим да запалим малки и големи да играят повече, тъй като това е незаменима човешка потребност. Играта ни помага да творим, да общуваме, да преоткриваме света около нас, да разпускаме и да се зареждаме с позитивни емоции. Всичко, разбира се, придобива още по-голям смисъл, когато е обвързано с кауза. ИКЕА България подкрепя програмата на УНИЦЕФ за сигурна училищна среда и превенция на тормоза и насилието. За нас е важно децата да се чувстват сигурни, да споделят своите идеи и да растат и учат в подкрепяща среда,“ - сподели Мая Велянова, мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

До края на годината ИКЕА ще изненада посетителите в магазините си с поредица от весели предизвикателства като играта „Открий 10-те разлики“ или „Раздвижи се с Мечо-треньор“, защото освен за забавление, игрите са идеални за развиване на въображението и изграждане на позитивни емоционални връзки в семейството.