Права за всяко дете

Графа, Любо и Орлин подариха новата си песен на УНИЦЕФ по случай 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето

УНИЦЕФ
Владимир Ампов - Графа, Орлин Павлов и Любо Киров
UNICEF/Monte Music
24 Януари 2019

Тази година честваме 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето – най-бързо и най-широко ратифицирания международен документ в историята на човешките права.

По този повод посланикът на добра воля на УНИЦЕФ в България Владимир Ампов – Графа, Любо Киров и Орлин Павлов подариха своята нова песен „Приятели завинаги“ на УНИЦЕФ.  

Доказалото музикалната си сила трио представи новия си проект днес.

Monte Music

С ратифицирането на Конвенцията светът даде важно обещание на децата – да направим всичко, за да защитим и утвърдим техните права –

да живеят и да растат, да учат, да бъде чут гласът им и да достигнат пълния си потенциал.

Много бе постигнато, но и още много предстои да бъде направено, защото все още твърде голям брой деца не се възползват от правата, на които се радват техните връстници. Затова 2019 г. е повод да погледнем напред, към това какво бъдеще искаме да изградим за децата.

През цялата година, в целия свят, в това число и в България, УНИЦЕФ, в партньорство с другите агенции на ООН, правителства, младежи, гражданското общество, частния сектор ще организират серия от дейности, целящи осъществяването на необходимите реформи за спазването на правата на всяко едно дете – на глобално, регионално и национално ниво.

Кулминацията ще бъде провеждането на световен форум на високо ниво, който ще се състои в централата на ООН на 20 ноември – денят на ратифицирането на Конвенцията.