Отново на училище с бизнеса

Инициативата е част от дългосрочните усилия на УНИЦЕФ за партниране с бизнеса в подкрепа на децата

УНИЦЕФ
В училище здрави и усмихнати
UNICEF Bulgaria/2020
02 Септември 2020

Тази есен УНИЦЕФ стартира инициативата Отново на училище с бизнеса, част от дългосрочните усилия на организацията за партниране с бизнеса в подкрепа на пълноценно развитие на всяко дете.

Компании от секторите: Енергетика и ютилитис, Информационни и комуникационни технологии, Лека промишленост / производство, Минно дело, Търговия, Здравеопазване и обществени услуги, Реклама, маркетинг и Аутсорсинг заедно с УНИЦЕФ провеждат вътрешна информационна кампания в подкрепа на своите служители и техните деца по време на подготовката им за старта на новата учебна 2020/2021 година, която предстои в обстановка на COVID-19. В инициативата се включиха над 23 726 служители, сред които повече от 14 500 родители. 

 

Back-to-school-initiative-bg.jpg
UNICEF Bulgaria/2020

Пандемията на COVID-19 ни показа, че тези, които са били уязвими и преди нея, са станали още по-уязвими сега. Това са децата, които може да нямат достъп до образование - деца с увреждания, деца от уязвими семейства, деца мигранти... Но ние от УНИЦЕФ, заедно с нашите партньори и бизнеса, се опитваме да работим съвместно, за да развием възможности, които могат да помогнат на децата да не бъдат изоставени и изключени от възможности за развитие.

- заяви д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България по време на виртуална родителска среща със служителите на компаниите участници, организирана от УНИЦЕФ и Световната здравна организация, която се проведе в седмицата преди началото на учебната година. По време на срещата д-р Муита разказа повече за работата на УНИЦЕФ за образование в България и изтъкна още, че:

Училището е правилното мястото, на което трябва да бъдат децата, защото осигурява безопасна среда, възможности за изследване и опознаване на света, за учене и за създаване на нови приятелства, за да могат всички деца да разгръщат своя пълен потенциал.

Целта на програмата Отново на училище с бизнеса бе да предостави полезна и актуална информация и да отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с:

- безопасното обучение на децата,
- отговорното поведение в училище,
- спазването на дистанция,
- грижа за психичното здраве на децата, 
- норми за лична хигиена и превенция и други.

Инициативата Отново на училище с бизнеса подпомага родителите още с полезна информация и насоки за това как да говорят с децата си по темата

Благодарим на всички компании, които се включиха, а ето и списък с техните имена:

Асарел-Медет

Булсатком

Веолия България (Софийска вода, Веолия Енерджи Варна, Веолия Енерджи Сълюшънс България)

Ейч Пи Инк България

EVN България 

Kaufland България

Контур Глобал Марица Изток 3

Melexis

МЕТРО България

Публисис България

Скейл Фокус

Солвей Соди

TELUS International Europe

Фесто Производство, 

Херти 

Ю СИ БИ България


* УНИЦЕФ не се ангажира и не препоръчва конкретни марки, продукти и услуги.

 

UNICEF Bulgaria/2020