Десетки популярни лица се обединяват, за #ДаСпремНасилието в училище

УНИЦЕФ и NOVA с благотворителен концерт на 23 февруари от 20:00 ч.

УНИЦЕФ
22 Февруари 2019

Десетки български звезди и лица на NOVA обединяват утре вечер усилия в една обща кауза – осигуряване на сигурна учебна среда за българските деца. Те ще се включат в благотворителния спектакъл „Заедно срещу насилието в училище“, който ще бъде излъчен от 20:00 ч. на живо в ефира на NOVA. 

Водещата на Нова телевизия Ани Салич
NOVA

Със събраните средства по време на двучасовия концерт ще се финансира 3-годишната програма за превенция на насилието в училище, която ще бъде разработена съвместно от УНИЦЕФ и МОН.

Група Джереми
UNICEF/NOVA

Каузата обединява не само УНИЦЕФ и NOVA, но и цялото общество.

Журналистите Ани Салич, Надежда Узунова, Аделина Радева и Виктор Николаев; музикалните звезди Поли Генова, Кирил Маричков, групите „Джеръми?“ и ПИФ, Десислава, както и детската вокална група Бон-Бон;  актьорите Яна Маринова, Ернестина Шинова и Десислава Бакърджиева са само част от популярните личности, които ще се включат в спектакъла.

Вокална формация Бон-бон на сцената
UNICEF/NOVA

Своята солидарност с каузата ще изразят Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество. По време на концерта ще бъдат разказани и много истински истории, показващи различните лица на насилието в училище. 

Водещите на Нова телевизия Аделина Радева и Виктор Николаев
NOVA

Водещи на спектакъла са обичаната актриса Йоана Буковска-Давидова и младият актьор, добре познат на  детската публика, Мартин Паунов.

По време на концерта всеки зрител ще може да подкрепи каузата на УНИЦЕФ и NOVA, като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 (ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори) и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон* или чрез онлайн дарение на dari.unicef.bg

Певицата Десислава
UNICEF/NOVA

Дигитален медия партньор на концерта е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп. Продуцент на спектакъла, който се осъществява с подкрепата на Happy Bar and Grill, е „Дрийм Тийм“.  

Водещата на Нова телевизия Надежда Узунова
NOVA

Повече за интервенцията в училищата, която ще започне от следващата учебна година, можете да научите ТУК