Моят герой си ти

Кaк децата могат да се борят с COVID-19

Книжка за деца "Моят герой си ти"
IASC

Акценти

Нова детска книжка, която има за цел да помогне на децата да разберат и приемат COVID-19, беше съставена от повече от 50 организации в хуманитарния сектор, сред които Световната здравна организация, Детският фонд на ООН, Върховният комисариат на ООН за бежанците, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и „Спасете децата“.

С помощта на фантастичния герой Арио „Моят герой си ти. Как децата могат да се борят с COVID-19“ обяснява как децата могат да предпазят себе си, семействата и приятелите си от коронавируса и как да се справят с тежките емоции, когато се сблъскват с нова и бързо променяща се реалност.  

“Навсякъде по света животът на децата се преобърна изцяло – повечето от тях живеят в страни, където под някаква форма са въведени ограничения за придвижване или пълна блокада. Тази чудесна книжка помага на децата да разберат и да се ориентират в тази нова действителност, както и да научат как могат да предприемат малки действия, за да станат герои в собствените си истории“ - Хенриета Фор, Изпълнителен директор на УНИЦЕФ

Моят герой си ти - книжка за деца
Автор
Inter-Agency Standing Committee
Дата на публикуване
Езици
Български

Files available for download