Pripreme mentorica i mentora za prvi UPSHIFT BiH vikend

“Imamo iskustva u radu s mladima, ali UPSHIFT je jedan veliki izazov za sve nas!”

Almir Panjeta za UNICEF
Pripreme mentorica i mentora za prvi UPSHIFT BiH vikend
UNICEF/Panjeta
12 Februar/veljača 2020

Počele su pripreme mentorica i mentora koji će s mladima od 13 do 19 godina na velikoj UPSHIFT radionici na Bjelašnici od 27.-29. marta/ožujka 2020. raditi na pronalasku rješenja problema iz zajednica s kojima se mladi susreću i koje žele i mogu riješiti.

Treneri Muris Halilović i Irhad Suljić s budućim UPSHIFT mentoricama i mentorima prolaze kroz sve ono na čemu će tokom trodnevne radionice raditi s mladima kako bi kroz kreativnost, energičnost, trud i rad postigli što više i suočili se sa što više izazova s kojima se njihova zajednica suočava.

Pripreme mentorica i mentora za UPSHIFT
UNICEF/Panjeta
UPSHIFT u BiH
UNICEF/Panjeta

“Većinom svi imamo iskustva u radu s mladima, ali koliko za sada vidim iz svega što su nam treneri pojasnili o UPSHIFT-u, ovo je jedan veliki izazov za sve nas!”, kaže Belma Kučukalić, buduća UPSHIFT mentorica koja će raditi s jednim od 10 izabranih timova . Pet timova koji pokažu najbolje razumijevanje konkretnog problema i predstave najbolja rješenja, dobiti će grant u iznosu od 3 000KM, kako bi mogli razviti svoju ideju.

Inovativni UNICEF-ov program UPSHIFT BiH se održava u sklopu projekta Dijalog za budućnost kojeg zajedno realiziraju UNDP, UNICEF i UNESCO i i pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Prvi UPSHIFT vikend je usmjeren na mlade s područja: Tuzle, Lukavca, Živinica, Kladnja, Zavidovića, Zenice, Visokog, Travnika, Jajca, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca i Goražda, prijave se otvaraju 17. februara, a više detalja o samom događaju i načinima na koji se možete prijaviti saznajte na https://upshift.ba/2020/01/16/sve-sto-trebate-da-znate-o-upshift-radionici/ .