Dječija prava na studentskim radovima POP UP Festivala

Studenti dizajna i vizualnih komunikacija iz regije ponudili svoje viđenje slogana “Dijete je dijete”

Almir Panjeta za UNICEF
 Studenti dizajna i vizualnih komunikacija iz regije ponudili svoje viđenje slogana “Dijete je dijete”
UNICEF/Filip Culic
16 Decembar/prosinac 2019

Studentice i student umjetničkih akademija iz Banja Luke, Cetinja, Splita, Trebinja i Sarajeva, na radionici “Dijete je dijete” imali su priliku dati svoje viđenje i doživljaj prava djece uz mentorstvo priznatog dizajnera Slavimira Stojanovića . Radionica je organizovana u saradnji sa UNICEF-om u sklopu nedavno održanog Studentskog festivala dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo. Najbolji radovi izloženi su na izložbi u Obala Meeting Pointu u Sarajevu i na događaju “Dijete je dijete” održanom u EU Info Centru u okviru obilježavanja 30 godina Konvencije o pravima djeteta.

 

“S obzirom na izuzetno zahtjevnu i ozbiljnu temu, vrlo sam zadovoljan studentskim rješenjima postignutim u jako kratkom roku. Takav uspjeh me kao mentora veoma raduje”, kazao je Slavimir Stojanović, poznati, višestruko nagrađivani dizajner iz Beograda.

 

Svojim rješenjima, studentice i studenti željeli su potaći posmatrače i poslati poruku da se o pravima djeteta treba više razgovarati i na njihovoj zaštiti djelovati, a na koji način su to Amina Musić, Arijan Žutić, Amina Varupa, Armin Ćosić, Filip Čulić, Matija Sandrić, Tina Listeš, Petra Smolčić, Laura Vrankić, Jasmina Pinjić i Vlatka Sabić uspjeli možete pogledati u prigodnoj video-galeriji:

PRIME Communications za UNICEF
PRIME Communications za UNICEF