UNICEF poziva škole na radionicu „Unapređenje kvaliteta učenja u Bosni i Hercegovini korištenjem velikih međunarodnih istraživanja"

UNICEF i Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu pozivaju predstavnike/ce 10 škola u BiH

06 Februar/veljača 2020
Poziv skolama
UNICEF/Omerbegovic

 

POZIV ZA ŠKOLE - UNICEF i Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu pozivaju predstavnike/ce 10 škola u BiH na radionicu „Unapređenje kvaliteta učenja u Bosni i Hercegovini korištenjem velikih međunarodnih istraživanja“. Radionica će se održati 19. i 20. februara 2020. godine u Sarajevu. 

Radionica ima za cilj pružiti daljnje razumijevanje tema ključnih za unapređenje kvalitete obrazovanja u zemlji na osnovu PISA 2018 rezultata u Bosni i Hercegovini. Pružit će platformu za dijeljenje iskustava o reformama obrazovanja u nordijskim i zemljama Zapadnog Balkana i nastaviti razgovore o mogućim aktivnostima za unapređenje kvaliteta. Radionica će okupiti kreatore obrazovnih politika, obrazovne stručnjake, praktičare i predstavnike akademskih, istraživačkih, međunarodnih i nevladinih organizacija, te predstavnike roditelja i mladih.  

Škole mogu imenovati po tri predstavnika/ce, od kojih je jedan/na predstavnik/ca roditelja.  

POŽURITE- imamo mjesta za prvih 10 prijavljenih škola. UNICEF snosi troškove prevoza i smještaja za osobe koje nisu iz Sarajeva. Pošaljite prijavu na sarajevo@unicef.org sa sljedećim podacima: 

Naziv škole: 

Općina:  

Imenovane osobe i kontakt podaci:  

Kontakti za medije

UNICEF
Kancelarija UNICEF-a u Bosni i Hercegovini

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitteru i Facebooku.