UNICEF nabavlja zimsku odjeću i obuću za djecu izbjeglice i migrante u Bosni i Hercegovini

U saradnji sa nadležnim centrima za socijalni rad, UNICEF vrši nabavku zimske odjeće, obuće i deka za djecu izbjeglice i migrante.

17 Decembar/prosinac 2019
UNICEF je obezbijedio veću količinu zimske odjeće, obuće i deka, u ukupnoj vrijednosti od oko 150,000 konvertibilnih
UNICEF

SARAJEVO, 17 Decembar 2019 – Kao odgovor hitnim potrebama djece koja trenutno borave u privremenim prihvatnim centrima za izbjeglice i migrante u Bosni i Hercegovini, UNICEF je obezbijedio veću količinu zimske odjeće, obuće i deka, u ukupnoj vrijednosti od oko 150,000 konvertibilnih maraka.

“Očekujući pogoršanje vremenskih prilika, nabavljamo neophodnu humanitarnu pomoć i podršku za preko 800 djece, u vidu različite zimske opreme, neophodne da prezime u toplom. Istovremeno nastavljamo pružati podršku kroz intervencije u oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite djece. Sa zadovoljstvom bih istakla da je UNICEF opremu kupio od lokalnih ponuđača, koji su uspjeli nabaviti jako kvalitetne stvari u kratkom vremenskom roku.”, rekla je dr Rownak Khan, Predstavnica UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu, tokom posjete Unsko-sanskom kantonu.

Pored navedenih stavki, ova donacija uključuje i dekice za bebe, kape, šalove, zimske čarape, jakne i rukavice za djecu.

U saradnji sa partnerima, UNICEF će se pobrinuti da roba bude distribuirana djeci u svim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini.

 

Kontakti za medije

UNICEF
Kancelarija UNICEF-a u Bosni i Hercegovini

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitteru i Facebooku.