UNICEF DARUJE JOŠ 500 000 ZAŠTITNIH MASKI ŠKOLAMA I ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI

UNICEF u Bosni i Hercegovini počinje s isporukom još 500 000 zaštitnih maski školama i zajednicama u Bosni i Hercegovini

03 Februar/veljača 2021
UNICEF DARUJE JOŠ 500 000 ZAŠTITNIH MASKI ŠKOLAMA I ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI
UNICEF

Sarajevo, 03.02.2021: Od danas, UNICEF u Bosni i Hercegovini počinje s isporukom još 500 000 zaštitnih maski školama i zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Ove nemedicinske maske, čija je ukupna procijenjena vrijednost oko 300 000 USD, donacija su njemačke tvrtke STS Textiles GmbH & Co.KG, putem Njemačkog nacionalnog odbora za UNICEF.

Ista donacija primljena je u oktobru 2020. godine, tako da je ukupno milijun zaštitnih maski donirano Bosni i Hercegovini.

Jednokratne maske u skladu su sa evropskim standardima performansi filtera.

„Ova vrijedna donacija pomoći će nam da dođemo do škola u Republici Srpskoj, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Zeničko-dobojskom kantonu, kao i do najugroženije izbjegličke i migrantske populacije u prihvatnim centrima u Unsko-sanskom i Sarajevskom kantonu. Zahvalni smo tvrtki STS Textiles GmbH & Co.KG na ovoj značajnoj donaciji kao dokazu društveno odgovornog poslovanja, kao i našim kolegama iz UNICEF-a u Njemačkoj, koji su pomogli ovaj proces.“, rekla je dr. Rownak Khan, predstavnica UNICEF-a u BiH.

UNICEF BIH dostavit će maske za daljnju distribuciju ministarstvima obrazovanja, kao i partnerima uključenim u podršku ljudima i djeci u pokretu u Sarajevu i Unsko-sanskom kantonu.

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitter-uFacebook-uInstagram-u Youtube-u