Pridružite nam se i recite HVALA učiteljima i nastavnicima

Želimo izraziti zahvalnost onima koji su omogućili da djeca pohađaju školu i van školskih klupa u svojim domovima i tako pomažu da ponovo osmislimo školu zajedno

01 Septembar/rujan 2020
Pridružite nam se i recite HVALA učiteljima i nastavnicima
UNICEF

Njih smo ovog proljeća gledali svakodnevno dok u prenosili znanje i trudili se da idu u korak s vremenom da bi svako dijete nastavilo školovanje tokom pandemije.

Prosvjetni radnici su među prvima koji su u prilici da kreiraju bolju budućnost za sve. Oni podučavaju, razvijaju, ispirišu, osnažuju i svakodnevno pomažu u stvaranju inkluzivnih društava koja su potrebna za bolju budućnost. Za vrijeme pandemije COVID-19 oni su skoro pa 24 sata bili dostupni svakom djetetu.

Sada je vrijeme da im pokažemo zahvalnost! Njihovo nesebično postupanje iz dana u dan je ono što nas vodi dalje. Ovih dana njih slavimo!

Njihova ljubav, upornost i snaga mnogima su omogućili da u nesigurnim vremenima sticanje novih znanja ostane jedina sigurna i konstantna aktivnost. Sada, kada je nova školska godina počela, izazovnija i nepredvidivija nego ikad, vrijeme da pružimo podršku onima koji su to do sada radili za našu djecu. Vrijeme je da ponovo osmislimo školu zajedno i da pokažemo zahvalnost onima koji to zaslužuju.

Ako postoji učitelj/učiteljica kojem želite iskazati zahvalnost, podijelite to s nama!

Za šta je vaše dijete zahvalno učitelju/učiteljici?

Dragi učitelju/nastavniče, hvala za _________________

Draga učiteljice/nastavnice, hvala za_________________

Podijelite s nama fotografije ili video na kojima vaša djeca iskazuju zahvalnost svojim najdražim učiteljima/učiteljicama/nastavnicima.

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitteru i Facebooku.