Počinje REIMAGINE TALKS

UNICEF u Bosni i Hercegovini u sklopu globalne kampanje kojom nastoji ponovo osmisliti (REIMAGINE) bolji svijet – za svako dijete, priprema seriju live razgovora sa poznatim ličnostima i stručnjacima o važnim temama

25 Septembar/rujan 2020
Počinje REIMAGINE TALKS
UNICEF

UNICEF i Bosni i Hercegovini, prateći globalnu Reimagine kampanju, realizuje REIMAGINE TALKS - seriju nedjeljnih live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete. Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica – pogođenih pandemijom COVID-19, prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, psihološkom podrškom i konačno, udruživanjem pristalica/pratilaca i partnera uz uvjerenje da zajedno možemo osmisliti bolji svijet za djecu.

Pozivamo predstavnike medija da prate emitovanje epizoda svake druge nedjelje od 19:30h na UNICEF BiH Facebook stranici i Youtube kanalu. Prva epizoda - Mentalno zdravlje, tokom koje će razgovarati psiholog Ivana Zečević i poznati YouTuber Adnan Cerić - CeriX, biće emitovana

 

27. septembra, od 19:30h na UNICEF BiH YouTube i Facebook kanalima

 

Ivana i Cerix će razgovarati o tome šta su osjećanja, kakva iskustva ima kakve i razgovore sa svojim pratiocima je vodio Cerix, u kojim situacijama djeca i mladi treba da potraže pomoć, od koga ali i kako roditelji mogu da prepoznaju i da se nose sa izazovima modernog odrastanja.

Također, predstavnike medija pozivamo da predlože svoje kolege koji su prepoznali važnost poštivanja dječijih prava i bili bi odgovarajući moderatori ili gosti jedne od live epizoda. Reimagine Talks teme epizoda su: Mentalno zdravlje, Obrazovanje, Perspektive, Aktivizam, Muzika, Čist vazduh, Radio/TV, Online život, Inkluzija. Sve epizode će nakon emitovanja biti dostupne za reemitovanje na upit medija.

UNICEF u Bosni i Hercegovini raspisao je konkurs za mlade 12 - 18 godina da pošalju svoje radove (video, priče, fotografije, crteže ili ilustracije) na neku od navedenih tema Re-Imagine Talksa, a najbolji radovi će biti nagrađeni tabletom, te Re-Imagine Box-ovima. Više o konkursu možete pronaći na linku: https://bit.ly/3i23VIQ

UNICEF u Bosni i Hercegovini poziva medijske kuće da podrže REIMAGINE kampanju kroz partnerstvo i podršku aktivnostima tokom kampanje. Za sve dodatne informacije o partnerstvima, ali i prijedlozima novinara/blogera učesnika serijala Re-Imagine Talks možete se javiti na mail adresu:

 

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitteru i Facebooku.