MUZIKA I UMJETNOST GOVORE SVE JEZIKE

8. epizoda #ReimagineTalks: Muzika i umjetnost u službi djeteta

04 Januar/siječanj 2021
MUZIKA I UMJETNOST GOVORE SVE JEZIKE
UNICEF/Djemidzic

Svijet bez sukoba. Svijet posvećenih ljudi. Svijet u kom se svi razumijemo, bez obzira ko smo, odakle dolazimo, koje jezike govorimo, koliko godina imamo i šta do sada znamo. Baš ovakav je svijet koji su Kaća i Haris osmislili tokom osme epizode Reimagine Talksa – svijet po mjeri svakog djeteta.

Kaća pored školskih obaveza uspijeva da se bavi glumom u Helen O'Grady školi glume, ide i u muzičku školu i uči da svira klavir. Haris se bavi muzikom više od 35 godina i kaže da je muzika istinski blagoslov jer je kroz muziku uspio da prevaziđe teške životne situacije, upozna divne ljude i da stvara.

Šta je mislio Harisov otac kad je rekao da će muzika da mu bude pasoš, kako je pandemija uticala na život i djelovanje muzičara i umjetnika, a kako je uticala na Kaću, na školu i druge aktivnosti kojima je posvećena? I kako je došla do zaključka da: ”Ne može u životu sve da bude brilijantno kako smo zamislili” ali i poslušajte šta su na kraju epizode zajedno otpjevali.

Cijelu epizodu o muzici i umjetnosti u službi djeteta u kojoj su Ekatarina Veslinović i Haris Abdagić osmišljavali bolji svijet za svako dijete, možete pogledati na YouTube kanalu UNICEF BiH ili na UNICEF Bosna i Hercegovina Facebook nalogu, a tu je i cijela play lista dosadašnjih epizoda.

Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica pogođenih pandemijom COVID-19 - prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, psihološkom podrškom i konačno, udruživanjem pristalica/pratilaca i partnera uz uvjerenje da zajedno možemo osmisliti bolji svijet za djecu. Serijal #ReimagineTalks je kampanja kojom UNICEF i Bosni i Hercegovini realizuje seriju nedjeljnih live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete.

 

Napomena za medije: Ukoliko želite da emitujete #ReimagineTalks, javite nam se sa zahtjevom da pošaljemo video materijal.

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitteru i Facebooku.