Klinci naučnici u borbi protiv virusa

TV serijal za najmlađe od 8.juna na BHT1

04 Juni/lipanj 2020
Klinci naučnici u borbi protiv virusa
UNICEF

Sarajevo, 5.6.2020. Od ponedjeljka, 8.6. do subote 13.6.2020.g, najmlađi gledatelji BHT1 će imati priliku uživati u novom domaćem serijalu za djecu “Klinci naučnici.”

Kroz šest zanimljivih epizoda ovog serijala, koji je kombinacija lutkarskog, animiranog i video programa, djeca će upoznati nove likove, naučiti nove pjesmice i upoznati prave stručnjake, koji će im kroz zabavan i zanimljiv dijalog, približiti informacije o virusima, bolestima, higijeni i prevenciji.

Serijal je proizvela produkcijska kuća “Marletti”, zahvaljujući podršci UNICEF-a i USAID-a, u sklopu odgovora na krizu izazvanu pandemijom COVID-19.

Epizode će biti premijerno emitovane u jutarnjem terminu u 7:45h, a reprizirane tokom vikenda. Nakon premijernog prikazivanja na BHT1, sve epizode će biti dostupne i na YouTube kanalu UNICEF-a BIH, te besplatno dostupne svim zainteresiranim TV stanicama.

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitteru i Facebooku.