Filmom „Sjećamo se prošlosti zamišljamo budućnost“ UNICEF obilježava 75 godina rada

UNICEF u Bosni i Hercegovini u sklopu obilježavanja 75 godina djelovanja producirao je dokumentarni film s osvrtom na period od 1946. do danas, te pogledom u budućnost

01 Decembar/prosinac 2021
Filmom „Sjećamo se prošlosti zamišljamo budućnost“ UNICEF obilježava 75  godina rada
UNICEF

„Sjećamo se prošlosti, zamišljamo budućnost“ poruka je kojom UNICEF obilježava 75. godišnjicu svog rada. U sklopu obilježavanja godišnjice, UNICEF u BiH je pripremio film o ključnoj ulozi u zaštiti zdravlja, života i prava djece posebno u poratnim godinama.  Film podsjeća kako je UNICEF pred kojim su bili postavljeni veliki zahtjevi, napredovao zahvaljujući individualnim naporima i zajedničkom cilju - da se osigura zaštita prava svakog djeteta.

U filmu je hronološki ispričan najvažniji dio naše priče duge 75 godina. Od uspostave fonda, preko pomoći upućene Jugoslaviji već 1947.g., nastavka rada, ponovnom kriznom odgovoru u periodu rata u BiH, te postepeni prelazak iz humanitarnog u razvojno djelovanje, sa djecom i za djecu.

Film će biti premijerno emitovan u subotu, 11.12. na BHT u 11:25.

Odmah nakon toga, film će biti i dostupan na UNICEF BiH Facebook stranici i Youtube kanalu, te medijima i institucijama, na upit.

 

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitter-uFacebook-uInstagram-u Youtube-u