Info centar

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Reportaže

 

UNICEF učestvuje na Kid’s Festivalu 2008

© UNICEF/BiH/Irfan Redzovic
Predstavnica UNICEF-a za BiH June Kunugi na radionici sa djecom

Ured UNICEF-a u Bosni i Hercegovini učestvovao je na ovogodišnjem Kid's Festivalu, najvećem događaju za djecu i mlade u BiH i na prostoru Balkana, sa oko 40.000 učesnika. Ove godine, UNICEF je angažovao mnoštvo mladih volontera koji su pomagali u radionicama i igrama za djecu na temu socijalne inkluzije.

UNICEF-ov štand uključuje i video korner koji će prikazivati „One Minute Junior“ filmove koje je nedavno snimilo i montiralo 26 djece iz čitave BiH tokom 5-dnevne radionice u Sarajevu, organizovane od strane UNICEF-a i One Minute fondacije u sklopu projekta „Škole i zajednice - prijatelji djece“. Crtani filmovi na temu dječijih prava i filmovi One Minute Junior iz drugih zemalja će također biti prikazani.

© UNICEF/BiH/Irfan Redzovic
Dragocjena mogućnost za djecu da se zabavljaju i druže, dok istovremeno razmišljaju o pitanjima kao što su dječija prava, obrazovanje i multikulturalno razumijevanje

“Kid’s Festival je događaj koji je jedinstven u svojoj veličini i cilju da omogući inkluziju djece iz svih dijelova i zajednica u BiH“, rekla je June Kunugi, predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini. „Također predstavlja dragocjenu mogućnost za djecu da se zabavljaju i druže, dok istovremeno razmišljaju o pitanjima kao što su dječija prava, obrazovanje i multikulturalno razumijevanje kroz aktivnosti i UNICEF-ov prostor koji smo organizovali“.

Festival je počeo 2003. godine, dovodeći djecu iz čitave BiH na sedmicu radionica, zabave, razmjene i interakcije kako bi se razvilo razumijevanje o različitim kulturama.

Photos1

 

 
Search:

 Email this article

unite for children