Info centar

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Reportaže

 

Mladi banjalučki kompozitor i pjevači donirali UNICEF-u pjesmu o miru

© UNICEF BiH
Gradonačelnik Banjaluke uručuje simoličan poklon gđi Kunugi

Udruženje građana ART PULS i Grad Banjaluka na priredbi organizovanoj u Dječijem pozorištu u Banjaluci 27 marta prezentirali su projekat “Dona Nobis Pacem”. Ovom prilikom šefica ureda UNICEF-a u BiH, gđa June Kunugi primila je donaciju u ime UNICEF-a – pjesmu posvećenu miru, zajedno sa video spotom, čiji su autori i izvođači mladi banjalučki umjetnici. Dona nobis pacem (daj nam mir) je poklon Grada Banjaluka i Udruženja umjetnika ART PULS, koji se odriču autorskih prava u korist UNICEF-a.

„Dona nobis pacem (Daj nam mir) je projekat kroz koji se muzičkim umjetničkim izrazom šalje poruka mira cijelom svijetu. Daljom distribucijom pjesme i spota prenijeće se pozitivan mirovni stav iz našeg grada i zemlje i na taj način će se afirmisati mladi muzički talenti, kao i porijeklo pjesme.“ – izjavila je Sanela Babić, izvršna direktorica Projekta.

© UNICEF BiH
Kompoziciju izvode naša poznata dvadesetogodišnja pjevačica i pijanistkinja Marija Šestić – kao Kraljica Mira i četiri pobjednice međunarodnih festivala za djecu: Jovana Raljić, Ivana Santrač, Sara Spasojević i Tijana Mijatović

„Grad Banjaluka je prepoznatljiv po svojoj bogatoj kulturnoj tradiciji i neprestanom ulaganju u razvoj kulture i umjetnosti. Banjaluka je otvoren grad.“ rekao je Gradonačelnik Banjaluke, gospodin Dragoljub Davidović. On  će uručiti zapis pjesme Dona nobis Pacem, predstavnici UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu, gospođi June Kunugi.

„UNICEF bi želio pojačati podršku obrazovnim programima dodajući aktivnosti i obuku kako bi škole oslobodio nasilja. Ova inicijativa je već sprovedena u školama u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Moldaviji. Ako se umjetnici i autori pjesme slažu, mi bismo je voljeli koristiti kako bi smo inicijativu za škole bez nasilja doveli u BiH, uključujući prokupljanje fondova i društvene podrške. Želim se još jednom zahvaliti na ovom prelijepom poklonu i predložiti da nastavimm o raditi u partnerstvu. Ujedinimo se za mir, ujedinimo se protiv nasilja i ujedinimo se za djecu“ – izjavila je June Kunugi, šefica ureda UNICEF-a u BiH ovom prilikom.

Autor teksta i muzike «Dona nobis pacem» je Mladen Matović, afirmisani banjalučki kompozitor i muzički pedagog.
Kompoziciju izvode naša poznata dvadesetogodišnja pjevačica i pijanistkinja Marija Šestić – kao Kraljica Mira i četiri pobjednice međunarodnih festivala za djecu: Jovana Raljić, Ivana Santrač, Sara Spasojević i Tijana Mijatović, koje su trijumfovale na različitim domaćim i evropskim festivalima.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children