Info centar

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

Novosti

Reportaže

 

UNICEF poziva zainteresovane sa dostave radove za takmičenje: Najbolji jednominutni video

Mladi ljudi, pozvani su da kroz svoj rad, kažu šta misle o svijetu u kome žive, te kako ga oni čine drukčijim.

 Tema ovogodišnjeg takmičenja ,“Svijet prilagođen djeci”, odabrana je povodom 5. godišnjice, Specijalne sesije UN-a za djecu i usvajanja programa “Izgradimo svijet prilagođen djeci”.

 Mladi umjetnici trebali bi se rukovoditi prioritetnim ciljevima programa: Promocijom zdravog načina življenja, kvalitetnim obrazovanjem, zaštitom djece od nasilja i zloupotrebe i borbom protiv HIV/AIDS-a, te jednominutnim video snimkom opisati kako je nešto od navedenog utjecalo na njihov život, da li je i kako neki od ciljeva ostvaren unutar njihove zajednice, koji problemi još postoje, šta bi se od toga i kako moglo riješiti…

 Video spot mora trajati tačno jednu minutu. Učesnici moraju biti mlađi od 25 godina. Spotovi moraju biti dostavljeni najkasnije do 30. marta 2007.g.

 Sve radove će ocijeniti stručni žiri, a spotovi koji uđu u finale biće prikazani na UNICEF-ovim web stranicama. Nekon toga stručni žiri I glasovi publike, odlučit će pobjednika.

Pobjednički spot biće također prikazivan na web stranicama UNICEF-a, uvršten u materijale za ICDB 2007. i dostupan emiterima širom svijeta. Reditelj spota će biti ugošćen na Konferenciji PROMAX/BDA u New York-u.

 Informacije o tome kako dostaviti video i detalji o formatu videa, mogu se naći na  https://www.unicef.org/voy


 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children