Info centar

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

Novosti

Reportaže

 

Ljetni kampovi za mlade iz poplavama pogođenih opština i gradova

SARAJEVO, 11. august 2014. godine - Preko 350 srednjoškolaca i srednjoškolki iz deset bh. opština i gradova koji su najviše pogođeni majskim poplavama, će u periodu od 07.08. do 28.08.2014. godine imati priliku učestovovati na jednom od devet ljetnih kampova koji će se održati na četiri lokacije: Una, Nacionalni park Kozara, Blagaj i Jahorina.

Kampove organizuju organizacije civilnog društva Udruženje građana ABC iz Bihaća, DON iz Prijedora, Omladinski klub Novi val iz Blagaja i Omladinska informativna agencija (OIA), a u okviru kampova su osmišljeni adekvatni programi kako bi mladi iz poplavljenih područja bar na nekoliko dana zaboravili na tešku svakodnevnicu.

Srednjoškolci će pored edukacije o ličnom razvoju, mirnom rješavanju konflikta, komunikacijskim vještinama, međukulturnom dijalogu, izgradnji povjerenja i poštivanju različitosti svakako imati vremena i za sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti. Programom su predviđeni izleti, ali i društveno korisne aktivnosti.

Mladi iz sljedećih opština i gradova će učestvovati na kampovima: Olovo, Maglaj, Doboj, Domaljevac, Orašje, Šamac, Brčko, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most.

Organizacija ljetnih kampova se realizuje u okviru zajedničkog projekta UN-a “Dijalog za budućnost: Promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini.“ Ured rezidentnog koordinatora UN-a je na inicijativu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zajedno sa agencijama UNDP, UNESCO i UNICEF u julu 2014. godine počeo sa implementacijom ovog projekta koji ima za cilj stvoriti prostor za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje mira u cijeloj zemlji, promovisati suživot i poštivanje različitosti putem obrazovanja i kulture s naglaskom na mlade. Projekat će trajati 18 mjeseci, a 2 miliona američkih dolara za implementaciju projekta je obezbjeđeno iz UN Fonda za izgradnju mira.

 

 

 

 

 

Summer Camps for Youth from the Flood Affected Areas

 


Search:

 Email this article

unite for children