Info centar

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

Novosti

Reportaže

 

Regionalna direktorica UNICEF-a u posjeti Bosni i Hercegovini od 7 do 9 marta 2012

Regionalna direktorica UNICEF-a za Srednju i Istočnu Europu i Zajednicu neovisnih država Marie-Pierre Poirier posjetila je Bosnu i Hercegovine od 7. do 9. marta 2012 godine.

Tokom posjete, prisustvovala je ceremoniji otvaranja područnog odjeljenja Centra za rani rast i razvoj Laktaši u mjesnoj zajednici Slatina, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Rankom Škrbićem i  uz prisustvo ministrice porodice, omladine i sporta RS Nade Tešanović, predstavnika opštine Laktaši i UNICEF-a u BiH.

Gđa Poirier se takođe sastala sa ministrom prosvjete i kulture RS Antonom Kasipovićem u Banjaluci.

Socijalna i zdravstvena zaštita djece, inkluzija, imunizacija i maloljetnička pravda bile su osnovne teme o kojima su regionalna direktorica UNICEF-a za Centralnu i Istočnu Europu te Zajednicu neovisnih država Marie-Pierre Poirier i predstavnica  UNICEF-a za BiH Florence Bauer u petak  9. marta razgovarale sa premijerom Federacije BiH. Premijer Nikšić  informirao je direktoricu  Marie-Pierre Poirier o aktivnostima njegove vlade i resornih ministarstava, posebno kroz multisektorsku saradnju.

Tokom boravka u Bosni i Hercegovini gđa Poiier je takođe prisustvovala Regionalnom sastanku Asocijacije zaposlenika UNICEF-a koji je ove godine održan u Sarajevu.

 

Regionalna direktorica UNICEF-a na sastanku s premijerom FBiH: Saradnja u cilju unapređenja prava djece

Predstavnice UNICEF-a na sastanku sa ministrom Kasipovićem

Slatina: Regionalna direktorica UNICEF-a otvorila područno odjeljenje Centra za rani rast i razvoj Laktaši

 

 

 

 

UNICEF Regional Director visiting Bosnia and Herzegovina 7-9 March 2012


Search:

 Email this article

unite for children