Info centar

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Reportaže

 

Kompanija m:tel donirala 60 000 KM za ostvarenje dječijih zahtjeva

SARAJEVO/1.juni 2011/ Nastavak saradnje kompanije m:tel sa UNICEF-om zvanično je predstavljen na današnjoj press konferenciji. Zajedničku akciju „Sa zida želja na djela“ prezentirali su Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH i Milenko Cvijanović, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel.

Tokom prethodne dvije godine m:tel podržava UNICEF-ovu inicijativu „Najbolji početak za svako dijete“ u okviru kojeg je m:tel-ova donacija omogućila otvaranje tri Centra za rani rast i razvoj za djecu i roditelje (u Foči, Tuzli i Kiseljaku). Tokom prethodna tri mjeseca besplatno je podijeljeno 3500 edukativnih radosnica „Dnevnik naše bebe“ u porodilištima širom BiH. Ove godine kompanija m:tel  nastavlja partnerstvo sa UNICEF-om u novom projektu pod nazivom „Sa zida želja na djela“.

„Donacijom od 60 000 KM za ispunjenje dječijih želja u okviru ovog projekta  kompanija m:tel je nastavila svoju stratešku opredjeljenost da poboljša uslove života djece u BiH. Pored novčanih sredstava ova akcija podrazumijeva i aktivno uključivanje naših  korisnika, koji mogu dati svoj doprinos darovanjem 1KM pozivom na kratki broj 1412 ili putem kupovine posebno označenih Frend startnih paketa. Naime, za svaki kupljen Frend prepaid paket po cijeni od 5 KM, koji sadrži bonus od 5KM i 1000 SMS poruka u m:tel mreži,  kompanija m:tel će dodatno darovati Unicef-u 1KM“ istakao je ovom prilikom Milenko Cvijanović.

„Saradnja sa m:telom je dio šire initijative za unapređenje društvene zaštite i inkluzije za djecu koju UNICEF realizira uz podršku donatora kao što su Evropska unija, DFID i Vlada Norveške. Ranije smo podržali djecu u njihovom iskazivanju želja preko Zida dječijih želja, a zadovoljstvo nam je nastaviti saradnju i sa privatnim sektorom koji će dodatno promovirati važnost učešća djece pokazujući primjerom kako svi segmenti društva mogu dati doprinos ispunjavanju dječijih želja.“ – naglasila je Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH.

U okviru projekta „Sa zida želja na djela“ s ciljem ispunjavanja dječijih prava širom BiH, u saradnji sa djecom i lokalnim zajednicama će se pripremiti i odabrati projekti za ispunjavanje dječijih želja i zahtjeva.

Zahvaljujući nesebičnoj medijskoj podršci medijskih pokrovitelja u junu će se realizovati  medijska kampanja čiji je cilj uključivanje što većeg broja građana u ispunjenje dječijih želja i zahtijeva. 

Sa zida želja na djela!

 

 

 

 

Sa zida želja na djela

Search:

 Email this article

unite for children