Info centar

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

Novosti

Reportaže

 

Prva BiH igrana serija za mlade „BEZ RIZIKA“ od 25. maja na BHT1

Sarajevo, 17.05.2011.- Prva igrana TV serija za mlade, čije snimanje je u BiH omogućio UNICEF, počinje se emitirati u okviru programa za djecu i mlade BHT1, u srijedu 25. maja, u popodnevnom terminu u 16:00 časova, sa reprizom u četvrtak u 9:30 časova. Serijal od ukupno 8 polusatnih epizoda, pod nazivom „Bez rizika“, snimljen je tokom 2009.g. kao dio kampanje, čiji je cilj osvijestiti mlade ljude o rizicima, s kojima se svakodnevno suočavaju, njihovim posljedicama i prevenciji. Uz serijal, snimljeni su i video spotovi na temu prevencije droge, alkohola i seksualno-prenosivih bolesti, te istoimena muzička numera i video spot.

Glavne uloge u seriji tumače mladi glumci: Sabit Sejdinović, Nevena Rosuljaš, Daniela Stanić, Adnana Goro, Vedran Džekić, Vanja Lazin i drugi. Pored glumačke ekipe, učešće u projektu uzele su i brojne poznate osobe iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, poput Edina Džeke, Željka Joksimovića, Tonija Cetinskog, Kaliopi, Sergeja Ćetkovića, Davora Ebnera i drugih. Scenario za seriju potpisuje Ornela Čolić, a režiju Emir. Z. Kapetanović.

 

 

 

 

Video spot Bez rizika

Muzičke zvijezde Balkana pjevaju naslovnu numeru prvog BIH TV serijala za mlade - BEZ RIZIKA. Snimanje ove serije omogućio je UNICEF BiH.


Trailer Bez rizika

Search:

 Email this article

unite for children