Info centar

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

Novosti

Reportaže

 

Centar za rani rast i razvoj otvoren i u Foči

Djeca u igri u novootvorenom Integrisanom centru za rani rast i razvoj u Foci

U okviru inicijative „Najbolji početak za svako dijete“ u Foči je 31.9.2010. otvoren Integrisani centar za rani rast i razvoj, četvrti u BiH, nakon Sarajeva, Bileće, i Kotor Varoši. Centar u Foči je otvoren zahvaljujući saradnji  UNICEF-a i Opštine Foča, uz finansijsku podršku M:TEL-a .
Cilj Centra je da kroz obuku i rad sa roditeljima unaprijedi društvenu zaštitu djece u ranom djetinjstvu, koji trebaju imati na raspolaganju efikasne usluge socijalne i zdravstvene zaštite, te adekvatno obrazovanje zagarantovano zakonima i konvencijama o dječijim i ljudskim pravima.

© UNICEF/BHG/2010
Uposlenici Centra i djeca/gosti prvog dana

"Jedan od razloga otvaranja ovakvih Centara jeste da nadjemo način kako da dodjemo do djece koja su posebna ranjiva. A Foču smo odabrali zbog ranijeg pozitivnog iskustva na projektima kada je ostvarena dobra saradnja u korist djece. Cilj nam je da se ovakvi Centri otvore u svim opštinama, ali se ovo ne može desiti preko noći. Zbog toga mi radimo na stvaranju politike i strategije ranog rasta i razvoja kako bi se stvorila sveopšta podrška za implementaciju ovakvih modela u svim opštinama" – rekla je nakon otvaranja u Foči Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Centar za rani rast i razvoj u Foči je otvoren uz finansijsku podršku M:TEL-a i za adaptaciju prostorija u kojima se nalazi centar ova kompanija je uložila oko 20.000 KM.

Milenko Cvijanović izrvšni direktor za marketing i prodaju kompanije M:TEL  istakao je da je M:TEL putem korporativne kampanje koja je započela protekle godine prepoznao značaj projekta sa UNICEF-om pod nazivom „Pomozite sebi uložite drugima“.

"Nije samo kompanija M:TEL pomogla izgradnju ovog centra već i svi korisnici M:TEL-a. Ovo je samo jedan od načina pokazivanja naše korporativne društvene odgovornosti"– rekao je Cvijanović.

Prema riječima načelnika opštine Foča Zdravka Krsmanovića, svaka marka uložena u rani rast i razvoj djece,  vrati se višestruko.


"Naša je želja da se u svim opštinama regije ovakvi centri otvore i da djeca i ljudi ostaju na ovim prostorima.  Demografska slika istočnog dijela RS u poslednjem periodu je pomjerena ka negativnim trendovima. Za Foču je pozitivno da smo proteklih godina upisivali više djece u prvi razred osnovnih škola. Učinićemo sve da se ovakvo stanje nastavi "- – naveo je Krsmanović. Centar za rani rast i razvoj u Foči je otvoren uz finansijsku podršku M:TEL-a i za adaptaciju prostorija u kojima se nalazi centar ova kompanija je uložila oko 20.000 KM.

Milenko Cvijanović izrvšni direktor za marketing i prodaju kompanije M:TEL  istakao je da je M:TEL putem korporativne kampanje koja je započela protekle godine prepoznao značaj projekta sa UNICEF-om pod nazivom „Pomozite sebi uložite drugima“.

- Nije samo kompanija M:TEL pomogla izgradnju ovog centra već i svi korisnici M:TEL-a. Ovo je samo jedan od načina pokazivanja naše korporativne društvene odgovornosti – rekao je Cvijanović.

Radno vrijeme Centra za rani rast i razvoj koji se nalazi u Nemanjinoj ulici u Foči je od 9 do 17 časova. Usluge savjetovanje roditelja i aktivnosti za djecu u Centru su besplatni.

 

External links open in a new window and take you to a non-UNICEF web site.

 

 

 

 

Svecanost otvaranja Integrisanog centra za rani rast i razvoj u Foci 31.8.2010.


m:tel i UNICEF za najbolji pocetak za svako dijete

Search:

 Email this article

unite for children