Info centar

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Reportaže

 

UNICEF i Edin Dzeko promoviraju video spot "Sad navijam za vas"

Sarajevo, 30. August, 2010. – Svako od nas ima ulogu u ostvarivanju dječijih prava za svako dijete. Istovremeno, za djecu su rad, upornost i predanost najvažniji elementi uspjeha – ovo su ključne poruke dva video spota u kojima se pojavljuje UNICEF-ova ambasador Edin Džeko. Nedavno producirana, ova dva spota „Sad navijam za vas“ i „Pokažite da vam je stalo“ danas su premijerno prikazana i ponuđena medijima za dalju distribuciju i prikazivanje.

Jedanaest dječaka iz škole fudbala „Bubamara“ i djevojčica koja je imala ulogu sudije, pojavljuju se u spotu zajedno sa Džekom. Tarik Kravić (11) igrao je glavnu ulogu pored Džeke. „Iako sam imao tremu, ponosan sam što sam bio dio ove priče“, kaže Tarik. Farah Mujezinović nije krila svoje oduševljenje budući da je jedina djevojčica u spotu. „Bilo mi je sjajno na setu. Džeko nije samo dobar sportista, nego i sjajna osoba“. – rekla je Farah.

„Kao što sam obećao kad sam proglašen ambasadorom UNICEF-a, želim pomoći da se čuje i glas djece. Bilo mi je zadovoljstvo snimati ovaj spot zajedno sa djecom“ – izjavio je UNICEF-ov ambasador Edin Džeko. U video spotu namijenjenom djeci, Džeko koristi vlastiti primjer da pokaže kako je važno biti uporan i ne očekivati uspjeh preko noći.

“Svi mi imamo važne uloge ako želimo poboljšati situaciju u kojoj žive djeca.  Vlasti trebaju osigurati da postoje politike, planovi, strategije i posebno budžeti  fokusirani na djecu. Mediji mogu doprinijeti podizanju svijesti o stanju u zemlji, kao i promovisati dobre primjere svega što je učinjeno da se ta situacija promijeni u korist djece. Roditelji bi se mogli više uključiti u obrazovni proces i zatražiti bolji kvalitet i obrazovanje koje je više inkluzivno. Možemo stimulisati uvođenje participativnih mehanizama u zajednicama i školama, kako bi se osiguralo da se glas mladih čuje u svim situacijama gdje se odlučuje o pitanjima koja ih se tiču. To su neki primjeri kako svako od nas može doprinijeti sretnijoj, obrazovanijoj, zdravijoj djeci čiji glas se čuje u ovoj zemlji.” – rekla je Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH.

UNICEF-ovi video spotovi „Sad navijem za vas“ i „Pokažite da vam je stalo“ biće ponuđeni svim TV stanicama i internet medijima.

External links open in a new window and take you to a non-UNICEF web site.

 

 

 

 

Sad navijam za vas (verzija 30 sec)

Djeco, budite uporni u nastojanjima da ispunite svoje snove. ja sam pokazao da se radom i zalaganjem sve može postići.Sad navijam za vas.


Pokažite da vam je stalo (verzija30 sec)

Ako je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, djeca su smisao tog svijeta. Pokažite da vam je stalo kako će izgledati njihova stvarnost.


Sad navijam za vas (verzija 15 sec)

Pokažite da vam je stalo (verzija 15 sec)

Search:

 Email this article

unite for children