Info centar

Ured za komunikacije - kontaktirajte nas

Publikacije

INFO CENTAR: Novosti i resursi

Reportaže

 

Partnerstvo - m:tel i UNICEF za djecu BiH

Kako bi i najugroženije grupe djece u našoj zemlji ostvarile pravo na optimalan rast i razvoj, UNICEF je sa partnerima i vodećim stručnjacima iz domene ranog razvoja djece, u okviru projekta „Najbolji početak za svako dijete“ osmislio brojne koncepte podrške i edukacije, kako za roditelje, staratelje, tako i za predškolske odgajatelje, pedagoge, zdravstvene i socijalne radnike i sve one koji u prvim godinama života djece igraju važnu ulogu. Planirano je da se u okviru projekta u cijeloj zemlji pokrenu Integrisani centri ranog dječijeg rasta i razvoja koji će djeci i roditeljima pružati besplatne usluge: edukaciju mladih i budućih roditelja, rad s roditeljima rizične djece, ranu detekciju razvojnih smetnji i ranu intervenciju, učenje i igru. Tako će i djeca iz najugroženijih kategorija dobiti priliku za najbolji početak. Svaka opština u BiH bi trebala imati jedan takav centar. UNICEF trenutno raspolaže sredstvima za pokretanje samo 4 centra. A u našoj zemlji ima 146 opština.

Prepoznajući važnost ranog razvoja djece, kompanija m:tel se uključila u ovu akciju novčanom donacijom i pokretanjem kampanje „Uložite u sebe, pomozite drugima“.  Uz nesebičnu pomoć medijskih pokrovitelja RTRS-a, FTV-a, Glasa Srpske, Dnevnog Avaza i Metromedie, pokušaćemo skupiti što više sredstava za najmlađe. 
Istraživanja pokazuju, da se jedna marka  uložena u rano djetinjstvo, vraća kao 8 maraka društvu. Stoga će vaš poziv vrijediti 8 puta više. Pridružite nam se u ovoj plemenitoj i izdašnoj investiciji.


Pozovite  ☎1412 i donirajte 1 KM UNICEF-u za ovu akciju.
Pomozite djeci u BiH da ostvare svoja prava i ljepše odrastaju. 
Uložite u sebe, pomozite drugima!

 

 
Search:

 Email this article

unite for children