Social Links

Deklaratë

Komunikatat për shtyp

Tiranë, 17 shtator 2018- “Dita e parë e shkollës është një ditë e lumtur për te gjithe fëmijët që kthehen në shkollë me dëshirën për të mësuar dhe për t’u takuar sërish me shokët e tyre. Nëse do të bëja një urim në këtë ditë të veçantë, ai është jo vetëm të shoh që çdo fëmijë në Shqipëri ka akses në arsim cilësor, por që çdo fëmijë ka një fëmijëri të bukur pa përjetuar dhunë, abuzim apo neglizhim” u shpreh Roberto De Bernardi, përfaqësuesi i UNICEF-it.

Këtë vit, UNICEF-i në mbarë botën po nxit që të ndërmerren përpjekje kolektive për
t’i dhënë fund dhunës në shkolla, nëpërmjet një fushate botërore nën moton: “Një mësim i përditshëm: #T’IJAPIMFUNDdhunës në shkolla.

Ne i bashkohemi kësaj nisme botërore, duke uruar që ky vit shkollor, si edhe reformat e ndërmarra nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë të jenë frytdhënëse, dhe që të shohim më pak raste bullizmi dhe dhune të çfarëdo lloji ndaj fëmijëve. Ne synojmë të krijojmë një rrjet shkollash të certifikuara pa dhunë, i cili do të shndërrohet përfundimisht në një laborator shkëmbimi idesh dhe i të nxënit për të gjitha shkollat në Shqipëri.

DEKLARATË PËR SHTYP

Arsimi cilësor parashkollor në zemër të reformave arsimore

 

Tiranë 12 tetor 2018 – Megjithëse se Shqipëria ka shënuar progres në fushën e arsimit, dhe kurrë më parë, më shumë se sot, fëmijet po shkojnë në shkollë dhe po mësojnë, ka ende shumë për të bërë për të siguruar që të gjithë fëmijët, veçanërisht ata nga familjet e ne veshtirësi, të gëzojnë të drejtën e tyre për arsimin në moshë të hershme.  

 

Klikoni këtu për më shumë

Publikime

Me anë te studimeve në fusha të ndryshme, UNICEF synon të sjellë, nje panoramë të qartë mbi situatën e fëmijëve në Shqipëri. Të interesuarit për këto studime, punë kërkimore apo raporte mund t’i gjeni  këtu.

RAPORTET E FUNDIT

Në Shkurt të 2015–ës, Ministria e Mirëqënies dhe e Rinise, Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Arsimit dhe Ministria e Brëndshme, kanë miratuar Protokollin e Mbrojtjes së Fëmijëve.

unite for children
Search: