Media centre

Media centre - Introduction

UNICEF press releases 2016

UNICEF press releases 2015

UNICEF press releases 2014

UNICEF press releases 2013

UNICEF press releases 2012

UNICEF press releases 2011

UNICEF press releases 2010

UNICEF press releases 2009

UNICEF Press Releases 2007/2008

Publications

Surveys

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Govorimo o mogucnostima i u 2011.

Kampanja “Govorimo o mogucnostima” nastavlja se u 2011: novi bilbordi, TV spot i specijalni dogadjaji u junu 2011.

PLJEVLJA, 3. JUN, 2011. – U okviru druge faze kampanje “Govorimo o mogucnostima”, u petak, 3. juna od 11.00 do 12.30, Skupstina opstine Pljevlja odrzace specijalnu sjednicu o izgradnji inkluzivnih lokalnih zajednica.

Velimir Golubović, predsjednik Skupstine opstine Pljevlja, otvorice sjednicu, dok ce sefica predstavnica UNICEF-a za Crnu Goru Nola Skiner govoriti odbornicima o dobrobitima i dobrim praksama promocije inkluzije djece sa smetnjama u razvoju na lokalnom nivou. Odbornici ce takodje imati priliku da cuju glasove djece Pljevalja kroz obracanje djecjeg predstavnika volonterskog kluba “Zracak nade”. Svetlana Dujovic govorice u ime roditelja djece sa smetnjama u razvoju u Pljevljima.

Posteri koji prikazuju djecu Crne Gore sa smetnjama u razvoju kao aktivne clanove drustva sa kljucnim porukama kampanje - “Vidimo nasu djecu”, “Vidimo mogucnosti”, “Vidimo ljubav”, “Vidimo prijateljstvo” i “Vidimo snagu” - naci ce se na bilbordima sirom Crne Gore tokom juna, avgusta i oktobra 2011.

“Nase kljucne poruke u 2011. nadovezuju se na proslogodisnje – Gdje mnogi vide teskoce, mi vidimo mogucnosti; gdje mnogi vide prepreke, mi vidimo prijateljstvo; gdje mnogi vide slabost, mi vidimo hrabrost i gdje mnogi vide teret, mi vidimo ljubav. Kampanja “Govorimo o mogucnostima” ima za cilj da poveca broj ljudi koji kada se sretnu sa djecom sa smetnjama u razvoju, vide mogucnosti, prijateljstvo, ljubav, snagu i djecu Crne Gore.” objasnjava sefica predstavnistva UNICEF-a za Crnu Goru Nola Skiner.

Novi TV spot bice dostavljen svim TV stanicama za emitovanje pocev od juna 2011, kako bi se nastavilo sa pozivanjem gradjana Crne Gore da, bez straha i predrasuda, otvore svoja srca, domove i lokalne zajednice za djecu sa smetnjama u razvoju.

Svakog mjeseca u okviru kampanje “Govorimo o mogucnostima” organizovace se specijalni dogadjaji sa djecom sa i bez smetnji u razvoju, predstavnicima lokalnih i drzavnih organa vlasti, medjunarodne zajednice i medija, roditeljima, nastavnicima, umjetnicima i gradjanima.

“Nastavicemo da kroz specijalne dogadjaje kampanje stvaramo mogucnosti da se cuju glasovi djece sa smetnjama u razvoju. Nastavicemo da stvaramo mogucnosti da se gradjani Crne Gore redovno sretaju sa djecom sa smetnjama u razvoju i vide njihove potencijale i mogucnosti” zakljucuje sefica predstavnistva UNICEF-a za Crnu Goru Nola Skiner.


Za dodatne informacije kontaktirati:

Jelenu Perović, savjetnicu za komunikacije, UNICEF Crna Gora; tel: +382 20 224 277 Ext. 3; fax: +382 20 224 278; mobilni: +382 69 225 315; email: jperovic@unicef.org; sajt: www.unicef.org/montenegro; fejsbuk stranica: http://www.facebook.com/pages/Unicef-Montenegro/105018479557274

 

 
Search:

 Email this article

unite for children