Despre UNICEF Moldova

Despre UNICEF Moldova

Contacte

 

Despre UNICEF Moldova

© UNICEF

Motto-ul nostru este:
Drepturi egale pentru toţi copiii,
nici un copil neglijat.

  

  UNICEF a venit în Moldova în 1995, ca răspuns la nevoile emergente ale copiilor, tinerilor şi familiilor acestora.

   Republica Moldova depune în mod activ eforturi pentru a întrerupe ciclul sărăciei şi al migraţiei, format în perioada de tranziţie a anilor 1990. În pofida progreselor, Moldova rămâne a fi cea mai săracă ţară din Europa. Calitatea educaţiei a scăzut, odată cu dificultăţile economice întâmpinate de către Republica Moldova; mulţi copii trăiesc în condiţii precare şi în familii destrămate, părinţii lor fiind forţaţi să migreze în alte ţări în căutare de locuri de muncă. Moldova înregistrează, de asemenea, un număr mare de copii aflaţi în îngrijire instituţională.

   UNICEF întreprinde acţiuni pentru a ajuta Guvernul Republicii Moldova, comunităţile, familiile şi copiii să protejeze drepturile copiilor şi pentru a se asigura că aceştia au acces la serviciile de care au nevoie. Aceasta înseamnă asigurarea faptului că toţi copiii, în special cei mai vulnerabili, beneficiază de asistenţa medicală de care au nevoie, au părinţi sau îngrijitori bine informaţi şi care le acordă sprijinul necesar, frecventează şcoala şi sunt protejaţi de pericole.

   O mare prioritate in Republica Moldova este protejarea copiilor împotriva violenţei, abuzului, neglijării şi privării de mediul familial. Cei mai vulnerabili copii din Republica Moldova sunt expuşi riscului de fi lipsiţi de asistenţă medicală şi educaţie, care vor fi ulterior expuşi riscurilor de exploatare şi traficare.

   Scopul nostru general este, "drepturi depline pentru toţi copiii, să nu excludem nici un copil."

   Ce face UNICEF

   UNICEF acţionează ca un avocat al copiilor şi tinerilor din Republica Moldova. Noi lucrăm îndeaproape cu Guvernul şi ONG-urile, pentru a satisface necesităţile copiilor, de abordare a provocărilor expuse mai sus.

   Actualul Program de Ţară UNICEF- Guvernul Republicii Moldova, va fi finalizat la sfârşitul anului 2012 şi susţine capacitatea Guvernului de a realiza în mai mare măsură drepturile copiilor şi tinerilor. Programul are trei componente:

  • Protecţia copiilor împotriva violenţei, abuzului şi neglijării;
  • Asigurarea accesului echitabil pentru toţi la servicii de calitate înaltă în domeniul sănătăţii şi educaţiei;
  • Dezvoltarea politicii sociale şi a pledoariei, bazate pe dovezi şi date referitoare la copii

   Realizăm programul nostru în trei modalităţi principale:

  • Facem lobby pentru politici eficiente, bazate pe dovezi, care să avantajeze copiii
  • Susţinem programe inovatoare pentru îngrijirea şi protecţia copiilor
  • Asigurăm ca vocile copiilor şi tinerilor să fie auzite

   Programul funcţionează în toată Moldova, fiind depuse eforturi speciale pentru a acoperi copiii din regiunea separatistă Transnistria, precum şi din restul ţării.

 

 

 

 

PROGRAMUL DE ŢARĂ


Search:

 Email this article

unite for children