Resurse

Pentru copii, profesori, părinţi

Cercetări

 

Sănătatea şi Nutriţia

Analiza echităţii în Sănătatea Mamei şi Copilului

  Studiul descrie şi evaluează nivelul inegalităţilor de indicatori în domeniul  mamei şi a copilului din Republica Moldova. Analiza situaţiei se concentrează asupra diferenţelor dintre diverse categorii încercând să confirme dacă aceste grupuri de populaţie a copilului şi femeii  din ţară ar avea de suferit în mod disproporţionat. 

  Româna | English

 

 

  Studiul calităţii apei potabile şi a practicilor de igienă în instituţiile preuniversitare din Republica Moldova

  Studiul a fost realizat de catre Centrul Naţional de Sănătate Publică, cu sprijinul UNICEF Moldova şi conţine date relevante privind calitatea apei, a sanitariei, a practicilor de igienă în toate cele peste 1500 de şcoli din Moldova şi impactul acestora asupra sanătăţii şi dezvoltării elevilor.

  Româna | English

 

 

 

Evaluarea Iniţiativei de Conduită Integrată a Maladiilor la Copii în Republica Moldova (anii 2000-2010)

   Republica Moldova a fost printre primele ţări din Regiunea Europeană a OMS care au implementat iniţiativa de Conduită Integrată a Maladiilor la Copii (CIMC) începând cu anul 1998 ca cea mai rentabilă strategie de îmbunătăţire a sănătăţii mamei şi copilului. Această Evaluare vine să analizeze  intervenţiile de proiect ale CIMC în perioada 2000 - 2010 în contextul mai larg al sistemului de Sănătate a Mamei şi Copilului în R.Moldova.

  Româna | English

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children