10 ani – Săptămâna Europeană a Imunizării – 20-25 aprilie 2015

© UNICEF Moldova

„Preveniți. Protejați-i. Vaccinați-i.” este sloganul celei de-a zecea aniversări a Săptămânii Europene a Imunizării, ce se desfășoară tradițional în fiecare an în perioada 20-25 aprilie. Și în acest an, Republica Moldova s-a alăturat iniţiativei Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa de a marca acest eveniment și de a sublinia importanța vaccinării pentru societate. Ministerul Sănătății, Centrul Național de Sănătate Publică, împreună cu partenerii săi, UNICEF și OMS, vor desfășura în această perioadă o campanie de informare ce are drept obiectiv promovarea beneficiilor vaccinării, respectarea dreptului fiecărei persoane la vaccinare ca parte a dreptului la viață și sănătate. Sloganul campaniei încurajează promovarea imunizării oricărui copil cu scopul de a preveni apariţia diferitor afecţiunişi de a le proteja viața. 

Săptămâna Europeană a Imunizării

MICS MOLDOVA: REZULTATE CHEIE

Balonul cu aer cald UNICEF ajunge în Moldova pentru a “Zbura sus pentru copii”

© UNICEF Moldova

Budești / Chișinău, 15 Aprilie, 2015 –Un eveniment inedit dedicat drepturilor copiilor s-a desfășurat în comuna Budești, municipiul Chișinău, pe 15 Aprilie 2015. Într-o atmosferă de sărbătoare peste 400 de copii și părinți, alături de înalți oficiali de stat, reprezentanți UNICEF și autorități locale, au admirat un uriaș balon cu aer cald cu inscripția “Zburăm sus pentru copii”, care a ajuns în Moldova în cadrul unui turneu mondial. Evenimentul face parte dintr-un proiect global UNICEF inițiat de pilotul internațional Andrew Parker, care și-a propus să zboare cu balonul în mai multe țări ale lumii pentru a atrage atenția asupra drepturilor copiilor.

OneMinutesJr.2014

Părinții și autoritățile statului discută modalitățile de includere a copiilor cu necesități educaționale speciale în școlile generale

© UNICEF Moldova

Chișinău, 23 februarie 2015 - Succesul Moldovei și provocările rămase în vederea incluziunii copiilor cu necesități educaționale speciale în învățământul general a fost subiectul unei ședințe organizate luni la Chișinău, de către Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru drepturile omului, UNICEF și Guvernul Republicii Moldova, care a reunit copii, părinți, factori de decizie și reprezentanți ai societății civile.

unite for children
Search: