Familiile cu copii au nevoie de mai mult suport din partea statului, arată un nou studiu Expert-Grup

© UNICEF Moldova, 2014

Chișinău, 8 iulie 2014 - În ultimii ani în Republica Moldova au fost înregistrate progrese importante în domeniul protecției copilului și familiei, însă practica țărilor din Uniunea Europeană arată că sunt necesare intervenții suplimentare din partea statului pentru a susține toate familiile cu copii. Aceasta este una din concluziile Studiului „Politici de susținere a familiilor cu copii: viziune de politici din Uniunea Europeană și recomandări pentru Republica Moldova”, lansat pe 8 iulie la Chișinău. 

Recomandările Studiului: Infografic

Nominalizările pentru Premiile “Drepturile Copilului” au început

© UNICEF Moldova

1 iulie, 2014 - Cu prilejul Aniversării a 25-a a Convenției cu privire la Drepturile Copilului (CDC), Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), lansează procesul de nominalizări pentru recunoașterea meritelor în promovarea și protejarea drepturilor copiilor în Republica Moldova. Inițiativa are drept scop identificarea și premierea personalităților, organizațiilor și acțiunilor, care au avut un rol semnificativ la îmbunătățirea vieții copiilor din Moldova de la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului și până în prezent.

Ziua Copiilor în Moldova, 2014

MICS MOLDOVA: REZULTATE CHEIE

Împreună putem asigura ca toți copiii romi să meargă la școală

© UNICEF Moldova

Chișinău, 25 iunie, 2014 – Moldova a înregistrat progrese la capitolul incluziunii școlare a copiilor romi, dar sunt necesare eforturi adiționale pentru ca toți copiii romi să aibă parte de educație continuă și de calitate, în condiții egale cu ceilalți copii, este una din concluziile mesei rotunde, desfășurată astăzi la Chișinău. Participanții la masa rotundă au efectuat anterior o vizită de studiu în Serbia și Bulgaria, organizată de UNICEF în parteneriat cu FER, pentru a învăța din experiența acestor țări practicile bune de incluziune școlară a romilor.

OneMinutesJr.2014

O zi memorabilă pentru 280 de copii din Moldova

© UNICEF Moldova

Chișinău, 1 Iunie, 2014 - La 1 iunie, de Ziua Copiilor, aproape 280 de copii din zece raioane ale țării au vizionat spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, prezentat la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. De eveniment s-au bucurat copiii din familiile vulnerabile, mulți dintre ei vizitând pentru prima dată capitala țării. Printre spectatori s-au numărat şi copii cu nevoi speciale, copii din familii de refugiaţi şi copii de etnie romă.

unite for children
Search: