Susținerea familiilor vulnerabile pentru a reduce îngrijirea instituţională a copiilor: UNICEF

© UNICEF Moldova

NEW YORK /GENEVA 10 septembrie 2014 - Cel puţin 1,4 milioane de copii din Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală cresc separat de părinţii lor biologici, deseori în mediu instituţional, ceea ce poate afecta dezvoltarea lor. Susţinerea familiilor în risc de separare poate reduce necesitatea de a apela la îngrijire instituţională, promovând dreptul tuturor copiilor la un mediu familial și plin de afecţiune.

OneMinutesJr.2014

În relatările despre copii, jurnaliştii trebuie să se conducă de interesul superior al copilului

© UNICEF Moldova

Chișinău, 10 Septembrie, 2014 - Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) şi Asociaţia Presei Independente (API) au prezentat rezultatele intermediare ale monitorizării buletinelor de ştiri de la şase posturi de televiziune privind respectarea drepturilor copilului. Raportul de monitorizare atestă o anumită îmbunătăţire a practicilor jurnalistice de reflectare a subiectelor care vizează copiii. Totodată, sunt şi cazuri când instituţiile mass-media nu urmăresc interesul superior al copilului şi au o atitudine formală faţă de obligaţia legală de a proteja copiii în contextul unor situaţii cu conotaţie negativă.

Ziua Copiilor în Moldova, 2014

MICS MOLDOVA: REZULTATE CHEIE

SEMINAR NAȚIONAL PENTRU SPECIALIȘTII SERVICIILOR DE ASISTENȚĂ PSIHOPEDAGOGICĂ

© UNICEF Moldova

Chișinău, 22 August 2014 – Circa 200 de specialiști ai Serviciilor de Asistență Psihopedagogică (SAP) din toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia, participă în perioada 12-25 august 2014, la un seminar național în domeniul educației incluzive. Seminarul este organizat de către Ministerul Educației, cu sprijinul UNICEF, și reunește în premieră toți membrii SAP la o instruire specializată.

unite for children
Search: