منابع

مرکز اطلاع‌رسانی

گزارشات

کتابها

پوسترها

بروشورها

 

عملکرد دولت و چالش‌های درونی؛ مهمترین مشکلات سازمان‌های غیردولتی کودکان

© یونیسف - ایران
دکتر قاسم زاده درحال سخنرانی در جلسه ماهیانه یونیسف

چالش‌های ناشی از عملکرد دولت و چالش‌های ساختاری و درونی از مهمترین مشکلات سازمان‌های غیردولتی کودکان در ایران است.

دکتر فاطمه قاسم‌زاده، عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی دانشکده روانشناسی این سخن را در جلسه ماهانه یونیسف بیان کرد. وی پیچیدگی‌های مربوط به ثبت سازمان‌های غیردولتی، روشن نبودن نقش و اهمیت و جایگاه این سازمان‌ها، مشخص نبودن نحوه تعامل با دولت، روشن نبودن مفهوم مشارکت آنها، فرایند سخت ثبت رسمی سازمان غیردولتی، فراهم نبودن بستر برای گسترش سازمان‌های غیردولتی و ناپایداری مدیریت سازمان‌های دولتی را از چالش‌های برون ساختاری دانست. وی گفت:" تمامی این چالش‌ها باعث شده‌اند تا سازمان‌های غیردولتی کودکان در ایران نتوانند آنگونه که باید نقش‌آفرینی کنند."

در ادامه دکتر قاسم‌زاده به تشریح چالش‌های درونی این سازمان‌ها پرداخت. وی با اشاره به ضعف مدیریت در این سازمان‌ها گفت:" کمرنگ بودن مدیریت مشارکتی، ثابت بودن مدیریت و انتخابی نبودن آن و تجربیات کم مدیران از مشکلاتی است که در این رابطه دیده می‌شود."

این استاد دانشگاه فقدان تعامل با یکدیگر، با سازمان‌های دولتی و سازمان‌های بین‌المللی را نیز از مشکلات درونی سازمان‌های غیردولتی کودکان دانست. ارتباط با مردم مورد دیگری بود که دکتر قاسم‌زاده در سخنرانی خود به آن اشاره کرده و گفت:" اطلاع رسانی کم در زمینه اهداف و برنامه‌ها به منظور جلب مشارکت‌های مردمی، تعداد کم اعضای سازمان‌ها و عدم بسیج مردم برای حمایت باعث محدودیت ارتباط این سازمان‌ها با مردم می‌شود."

دکتر قاسم‌زاده هم‌چنین در بخش دیگری از سخنان خود به نقشی که این سازمان‌ها در جامعه ایفا می‌کنند اشاره کرده و گفت:" کمک به توسعه انسانی، تعامل با دولت و ارائه الگوهای موفق در حمایت از کودکان از مهم‌ترین نقش‌هایی است که سازمان‌های غیردولتی کودکان می‌توانند بازی کنند."

لازم به ذکر است که در ابتدای این جلسه نیز امید وصله‌چی، عضو گروه داوطلبین یونیسف با بیان مطالبی از طرف این گروه خواستار مشارکت دادن بیشتر کودکان در اداره و پیشبرد کارهای سازمان‌های غیردولتی کودکان شد. او گفت:" هر سازمانی که می‌خواهد در رابطه با کودکان و بهتر شدن وضعیت آنها در جامعه فعالیت کند؛ برای کسب موفقیت در کارهای خود بهتر است چند عضو کودک داشته باشد".

 

 

unite for children