Komunikata për shtyp

Lajme dhe media

Të gjithë fëmijët gëzojnë të drejtën për arsim gjithëpërfshirës



Tiranë, 13 shtator 2016 – Me rastin e ditës së parë të shkollës, UNICEF i uron çdo dhe të gjithë fëmijëve në Shqipëri një vit akademik të suksesshëm. Për të shënuar këtë ditë, ekipi i UNICEF vizitoi këtë mëngjes shkollën ”Androkli Kostallari” në Tiranë, që është një shkollë pioniere e arsimit gjithëpërfshirës me 603 nxënës, nga të cilët 10 për qind e përbëjnë fëmijët e komunitetit rom dhe ata me aftësi të kufizuara. Shkolla ka qenë pjesë e projektit për arsim gjithëpërfshirës, i mbështetur nga UNICEF, që synon të zhvillojë kapacitetet dhe aftësitë e mësuesve, në mënyrë që djemtë dhe vajzat me aftësi të ndryshme të mund të mësojnë të gjithë së bashku.

DEKLARATË

Deklaratë nga Drejtori Ekzekutiv i UNICEF, Anthony Lake, për sulmin ndaj karvanit humanitar në Aleppo, Siri
 

NJU YORK, 20 shtator 2016
– “Çdo person me ndërgjegje  e dënon aktin e sulmit ndaj karvanit humanitar në Aleppo, që vrau dhe plagosi punonjësit humanitarë.”
 
“Karvani i disa agjencive po transportonte furnizime humanitare të domosdoshme për dhjetëra mijëra njerëz në nevojë ekstreme.”
 
“Kamionët e UNICEF, që transportonin furnizime shëndetësore, ushqimore, arsimore, ujë  dhe furnizime me materiale sanitare dhe produkte higjienike, u dëmtuan rëndë në një sulm.’’
 
“Këto furnizime ishin për fëmijët që tashmë kanë përjetuar më shumë se pesë vjet luftë.  Pesë vjet shpërfilljeje të pashpirt për jetët, mirëqenien dhe të ardhmen a tyre.”

Klikoni këtu për deklaratën e tij të plotë.

STUDIME DHE PUNË KËRKIMORE

Publikime

Me anë te studimeve në fusha të ndryshme, UNICEF synon të sjellë, nje panoramë të qartë mbi situatën e fëmijëve në Shqipëri. Të interesuarit për këto studime, punë kërkimore apo raporte mund t’i gjeni  këtu.

RAPORTET E FUNDIT

Në Shkurt të 2015–ës, Ministria e Mirëqënies dhe e Rinise, Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Arsimit dhe Ministria e Brëndshme, kanë miratuar Protokollin e Mbrojtjes së Fëmijëve.

unite for children
Search: